Saaremaal tuleb Eesti-Soome kutsehariduskonverents

23.–25. augustil toimub Saaremaal Eesti ja Soome ühine kutsehariduskonverents, kus arutatakse mõlema riigi õppekavade ja kvalifikatsiooninõuete lähendamise võimalusi.

“Meie peamine märksõna on tööjõu vaba liikumise suurendamine,” ütles Ave Paaskivi Kuressaare ametikoolist. “Kui Soome ettevõtja teab, et Eestist tulnud kokk või hooldustöötaja on õppinud samu asju, mida Soome ametikoolides õpetatakse, on tal eestlast ka lihtsam tööle võtta.”

Konverents on osa Euroopa Liidu INTERREG IVA programmi projektist HETA-ECVET, mille eesmärgiks on kolme aasta jooksul võrrelda Eesti ja Soome ametikoolide õppekavasid, et dokumenteerida sarnasused ja erinevused ning aidata kaasa sellele, et õppekavade vahelised erinevused väheneksid.

Konverentsi põhiettekanded tehakse teisipäeval, 24. augustil Mändjalas Saaremaa hotellis. Teiste hulgas esinevad Eesti haridus- ja teadusministeeriumi kutsehariduse osakonna juhataja Andres Pung, Mari Räkköläinen Soome haridusametist ning kutsetekvalifikatsioonidega tegelevate asutuste ja ettevõtete esindajad.

Euroopa Liidus käivad ettevalmistused, et minna üle ühtsele kaheksaastmelisele kutse-kvalifikatsioonide süsteemile, kus ametikoolid hakkavad andma kolmanda ja neljanda taseme kutset. Seoses sellega vajavad ülevaatamist ka kõik õppekavad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 14 korda, sh täna 1)