Uskumatu lugu – meil on raamatupood! (19)

Uskumatu lugu – meil on raamatupood!

SUUR HETK: Rahva Raamatu esimeste külaliste hulgas oli koguni kolm kirjanikku. Fotol keskel Jüri Tuulik.
Foto: Egon Ligi

Eile pärastlõunal see siis juhtus – kongilöögiga kuulutati Ferrumi kaubanduskeskuses avatuks Rahva Raamatu raamatupood.

“See on märgilise tähtsusega kultuurisündmus kuressaarlastele,” arvas linnapea Urve Tiidus ja õnnitles selle puhul kõiki seda suursündmust oma silmaga kaema tulnuid. Ja tulnud oli rahvast üpris palju, nende hulgas ärimehi, pedagooge, näitlejaid…

Kusjuures kohal oli ka tervelt kolm päris kirjanikku – vennad Jüri ja Ülo Tuulik ja Lembit Uustulnd. Kõik rõõmsalt üllatunud, et uus raamatupood nii rikkaliku valikuga on, et siin on ruumi ja hubasust. Võta riiulilt raamat ja naudi.

Poe sisekujundus on niivõrd leidlik, nii saaremaalik, et enamik tahtis kohe teada, kes tegi. Hannes Praks. Mees tunnistas, et on ise ka tulemusega rahul. Kuivatatud lestad ja võrgupoid lae all rippumas, leti all kasehaluriit, kadakad ja rahvusmustris seinad ja laed. Vanad päevinäinud lauad kõik Kuressaare vanavarapoodidest ostetud. Igatahes viis pluss.

Kõnelejad olid kõik seda meelt, et viimased neli aastat polnud see küll normaalne, et vaimuvara pidid sa otsima leiva-saia riiulite vahelt. Ülo Tuulik ütles lausa välja, et selle raamatupoe avamine on omamoodi märgilise tähendusega: “21. sajandi alguses avatakse Kuressaares raamatupood – see näitab, et üldine lugemisoskus on jõudnud ka Saaremaale.”

Viljar Ots, Rahva Raamatu juhatuse esimees tunnistas Saarte Häälele, et mõte Kuressaares oma pood avada oli neil juba päris mitu aastat. “Aga 2-3 aastat tagasi ei olnud Kuressaare kesklinnas mitte ühtegi vaba pinda. Nüüd, kui see koht siin tekkis, tegime kohe ära.” Tema sõnul on Kuressaare raamatupoes kindlalt üle 10 000 raamatu, lisaks veel mängud, kantseleitarbed jms.

Valik on igatahes rikkalik. Uues raamatupoes teenindab ostjaid kolm müüjat, kes valiti välja pea saja soovija hulgast. Juhataja kohale oli paar-kümmend kandidaati, juhatajaks sai Kristi Kose.

Ega siis muud kui head lugemist meile kõigile! Pikad pimedad õhtud ju ees.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 46 korda, sh täna 1)