Pädaste mõisas asub tööle taimetark (6)

Pädaste mõisas asub tööle taimetark

 

Pädaste mõis on ametisse võtnud loodussaaduste suunajuhi, kelleks sai taimetark ja biodünaamik Mercedes Merimaa.

Uue töötaja ülesanne on abistada Pädaste mõisa omanikke ja kokkasid nende jätkuvas uurimistöös Põhjala saarte kulinaaria alal. Merimaa nõustab mõisas tegutseva gurmeerestorani Alexander meeskonda ka Muhu saarele omaste metsikult kasvavate toidukomponentide osas.

Pädaste mõisa juhataja Martin Breuer ütles, et Merimaa töölevõtmisele aitas veidi kaasa ka juhus. Nimelt juhtus ta ETV hommikuprogrammis nägema, kuidas Merimaa asjatundlikult rääkis söödavatest lilledest ja muudest taimedest, mida võib metsast ja aasalt leida. Oma positiivseid hinnanguid Merimaa töölevõtmisele ei hoidnud vaka all ka Pädaste mõisa restorani Alexander peakokk Peeter Pihel: “See on meie kõigi jaoks taas suur samm edasi piirkonnale omaste kulinaarsete traditsioonide ja taimeriigi mõistmisel.”

Ka õppejõuna tegutsev Mercedes Merimaa on 2010. aastal välja andnud taimede kasulikkusest kõneleva raamatu “Minu tee taimede väeni”.
“Tuleb vaid avada silmad ja õppida pakkuma kõike seda, mida loodus meile pakub ja mida süüa kõlbab,” sõnas Merimaa.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 124 korda, sh täna 1)