Jaan Tätte ümberilmareisi ajal vahib saart Margit Tätte (26)

Jaan Tätte ümberilmareisi ajal vahib saart Margit Tätte

 

Ajakirja Naised värske number annab teada, et Jaan Tätte maailmareisi ajaks Vilsandi saare uueks vahiks Margit Tätte (fotol) nimetamine on hetkel ainult ametliku vormistamise küsimus.

“Jaan võib rahuliku südamega oma reisile minna, maavalitsuses teeme kõik selleks, et ta abikaasal talvel saarel üksi probleeme ei tekiks,” rääkis maavanem Toomas Kasemaa Naistele. Ametlikud allkirjad peaks dokument saama 20. septembril. Maavanema sõnul on nii Jaan kui ka Margit Tätte väga pädevad inimesed ja väga kohusetundlikud.

Inga Raitar kirjutab ajakirjas Naised, et kolme diplomiga habras naissoost saarevaht peaaegu asustamata saarel (talveks jääb vaid kaks püsielanikku – A. L.) on igatahes üpris unikaalne. Midagi sellist pole ühelgi naaberriigil vastu panna.

Lühiajaline saarel üksiolemise praktika on Margitil olemas: “Mõnikord Jaani lühemate reiside aegu olen Vilsandil küll üksida kas kevadel või sügisel kuu aega elanud. Karta ei ole siin midagi. Noorena ma kartsin igasuguseid asju. Nüüd ei karda ma enam midagi. Telefonid on ju olemas. Alati saad ju kellegagi suhelda ja häda korral ka abi kutsuda,” arutles Margit Saarte Hääles tänavu 5. juunil ilmunud loos.

Kahe kõrgharidusega (tantsujuht ja pedagoog) Margit Tätte võttis tänavu juunis Räpina aianduskoolis vastu keskkonnakaitsja kiitusega diplomi. Peatsele Vilsandi saarevahile kuluvad keskkonnakaitselised teadmised marjaks ära.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 363 korda, sh täna 1)