Riigieelarvesse laekus seitsme kuuga 58,3% aastaks planeeritud tulust

Rahandusministeeriumi andmetel laekus seitsme kuuga riigieelarvesse tulusid 49,3 miljardit krooni ehk 58,3 protsenti 2010. aastaks planeeritust. Kulusid tehti 49,4 miljardi krooni ulatuses, mis on 54 protsenti aastaks planeeritust. Juunis oli kogu valitsussektor sel aastal esmakordselt ülejäägis ligi 800 miljoni krooniga, esimese poolaasta defitsiidiks kujunes ootuspäraselt 2,1 protsenti SKP-st.

Eelarve täitmine on seitsme kuu järel oodatud tasemel. Jätkuvalt on vähenenud nii riigi tegevuskulud kui ka personalikulud, samas on märgatavalt kasvanud investeeringute tase ja välistoetuste kasutamine.

Tulusid laekus eelarvesse juuli lõpuks 49,3 miljardit krooni, millest 35,8 miljardit krooni moodustasid maksutulud ja 13,5 miljardit krooni mittemaksulised tulud. Laekunud maksutulud moodustavad 57,9 protsenti ja mittemaksulised tulud 59,4 protsenti aastaks planeeritust. Suurimate tululiikidena on seitsme kuu jooksul laekunud sotsiaalmaksu 15,7 miljardit ja käibemaksu 11,1 miljardit krooni.

Juulis lisandus eelarvesse ootuspäraselt 9,1 miljardit krooni ehk 10,8 protsenti aastaks planeeritust.

Rahandusministeerium

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 9 korda, sh täna 1)