Nurme jõudis rekordile lähedale

Tiidrek Nurmel jäi laupäeval Belgias 1500 m jooksus Eesti rekordist vajaka vaid 18 sajandikku, kuid ta usub, et varu on vähemalt sekundi jagu, kirjutas Õhtuleht.

24-aastane Nurme sai Leuvenis 1500 meetris ajaga 3.38,77 teise koha. “Seekord ei jäänud kindlasti midagi kripeldama,” rääkis treener Harry Lembergi õpilane. “Alati ei sõltu kõik iseendast. Viis päeva enne võistlust oli 3.38 jooksmise tõenäosus 60 protsenti.” Nurme lisas ka, et Belgias oli olnud hea “jänes”, kes vedas jooksu ühtlaselt.

Seatud eesmärgi – joosta ajaga 3.39 – Nurme täitis. “Ma olen väga rahul,” arutles ta. “Aga see pole lagi. Varu on sekund või poolteist. Kui ma kuu lõpus ühe hea võistluse leian, siis üritan kindlasti Eesti rekordit parandada.”
“Kui kõik klapib, on Tiidrek võimeline ajaks 3.37,” lausus treener Harri Lemberg, kelle kinnitusel on tema hoolealusel augustis võimalik võistelda nii Soomes kui ka Itaalias.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)