Arestimajast pagenud sarivargad taas kohtu all

Sügisel astuvad Kuressaares kohtu ette isa ja poeg, kes tungisid mullu novembris Kuressaare arestimajas valvurile kallale ja seejärel plehku panid.

41-aastast Robert Nautrast ja 21-aastast Margus Ruusi süüdistatakse teiselt inimeselt seadusliku aluseta vabaduse võtmises, aresti alt põgenemises ning ka omavolilises sissetungis ja toimepandud vargustes.
Mehed põgenesid Kuressaare arestimajast mullu novembri alguses, nädal pärast seda, kui nad olid Saaremaal toime pandud varguste eest reaalselt vangi mõistetud.

Üks nendest palus end lasta WC-sse ja sealt tagasi tulles ründas arestimaja töötajat ning seejärel panid mehed töötaja kambrisse kinni ja põgenesid. Mehed leiti mõni päev hiljem ühe talu juurest, kus nad politseile n-ö sülle jooksid.

Mitmeid kordi kriminaalkorras karistatud Nautras ja Ruus toimetati edasi Haapsallu, kus neil tuli kohtu ees aru anda Läänemaal toime pandud varguste ja röövi eest. Haapsalu kohtumajas tehtud otsuse järgi tuleb Robertil vanglas veeta kuus aastat ning Margusel viis ja pool aastat.
Oktoobris Kuressaares toimuval kohtuistungil selgub, mitu aastat meestel vanglakaristusele veel juurde lisandub.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)