Nael: Hääled on vallutanud Kuressaare linna

Nael: Hääled on vallutanud Kuressaare linna

 

Keset kiiret kartulimardikatega maadlemise hooaega sain ma eile telefonikõne, milles meisterbürger Tiidu Surve palus alandlikult, et tuleksin kohe raehoones toimuvale kriisikomisjoni istungile. Viskasin mürgipritsi ja kõpla kus see ja teine ning leekisin loomulikult kohale.

Jopa kolla, juba raehoonele lähenedes mõistsin, et asi on tõsine. Linnas oli mingi kahtlane sumin. Selgus, et kogu kesklinnas seisev ilus ja korralik raehoone kihas ehitusmeestest, kes lõid auväärsele raehoonele kipsplaate, tuuletõket ja kivivilla peale.

“Tule kiiresti nüüd!” hõikas Tiidu Surve ukse vahelt. Majas sees rabas mind kummastav vaikus. Ainult üksik kilk viiuldas kiviseinte vahel ja kusagilt kostis nuuksumist. “Ära pane tähele, need on meie kohalikud ärimehed, kes siin nutavad,” ütles meisterbürger.

Ma ei saanud enam millestki aru. “No linna on tabanud õnnetus, hääled on liikvel. Nüüd teeme raehoone helikindlaks, et saaks vähemasti siin korralikult olla. Kohe müüritakse uks ka kinni, oleme Punase Risti käest saanud mitme kuu söögivaru. Ettevõtjad nutavad, et siis ei saa keegi enam turismiinfot ja keegi ei tule enam nende juurde sööma ega ööbima,” andis Surve kiirülevaate.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Telli leht siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 10 korda, sh täna 1)