Elanikud nõuavad tarude külast välja kolimist (17)

Lööne küla elanikud on asunud korjama allkirju ja lähevad kas või kohtuni välja, et mesilased oma külast välja saada, sest kannatada on saanud juba mitmed inimesed.

“Ma ei lõpeta enne, kui need siit kadunud on,”kinnitas Saarte Häälele Lööne külas elav Liivi, lisades, et sel suvel on mesilaste tõttu kannatanud terve küla ning nende õu ja aed on mesilasi pidevalt täis.

“Vahel päästavad vaid kiired jalad,” rääkis Liivi, selgitades, et ta ise on mesilasemürgi suhtes allergiline ning on sel suvel arsti poole pöördunud juba mitmel korral ja need nõelata saamised on perearsti juures fikseeritud. Lisaks on saanud mesilasenõela pähe tema lapselaps ning poeg ei saanud ühel korral paistes silma pärast töölegi minna.

“Tema võtab mett ja saab raha, aga meie ostame muudkui tablette,” on Liivi nördinud. Oma sõnul ei saa ta mesinikuga asju isegi normaalselt arutada, sest mees soovitab neil siis külast minema kolida.

Talunik ja mesilaste omanik Alar Raamat ei soovinud eile Saarte Häälele külaelanike allkirjade kogumist kommenteerida, selgitas vaid, et saab nõelata saanud mehega hästi läbi ja et nad on omavahel kokkuleppele jõudnud.

Ta lisas, et ei ole seaduse vastu eksinud, sest vajaliku kõrgusega tarad on tal rajatud ning seal külas on mesilasi peetud juba aastaid. Kuid tema vastu allkirju koguvad inimesed väidavad, et need kõrged tarad ei hoia mesilasi võõrastest õuedest ja teest sugugi eemal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 68 korda, sh täna 1)