Aste vanast lennuväljast on saanud solgiauk (5)

Aste vanast lennuväljast on saanud solgiauk

LENNUVÄLJAL: Merle näitab paika, mille pärast ta oma koera pärast jalutuskäiku iga kord korralikult puhtaks pesema peab – lemmik lihtsalt leiab üles need kõige virtsasemad kohad, kus siis mõnuga püherdada.
Foto: Egon Ligi

Endise Aste lennuvälja kõrvalised sopid peidavad endas sõna otseses mõttes õudusi. Seal koeraga jalutamas käival Guidol löövad emotsioonid üle pea, kui nähtust räägib: “See on õudne, see hais, ja siis šampoonikulu, mis koera peale pärast läheb!” märgib ta.

“Käisin tänagi koeraga jalutamas, sõnnikutükid on siiani koera karvade küljes,” rääkis Guido kaasa Merle. Guido kahtlustab lähedal asuvat Pähkla sigalat virtsaveos, sest teab, et paar korda kuus lastakse lennuväljale maha sõna otseses mõttes virtsa.

“Seda, kui kaua see võib kestnud olla, ma ei tea, sest elame sealkandis teist aastat,” märkis mees, lisades, et ei teaks muidu asjast midagi, aga kuna kevadel võeti majja koer, kellega on vaja pikemaid jooksuringe teha, siis on nad nüüd lennuväljaga püsti hädas. Iseenesest on koht ju kena, kuid kuna koertel on teadupärast instinkt vastavate aroomide peale maas püherdama hakata, siis tuleb koera nüüd pidevalt pesta.

Firmast Saare Peekon, kellele sigala kuulub, öeldi, et veoteenust tellitakse Ossi Tapio Loukkojärvilt. “Peame uurima, kuhu ta veab, lägajaotusplaanid on iseenesest olemas, ja mingite kahtluste korral peaks pöörduma keskkonnainspektsiooni poole, et las nad siis tulevad ja uurivad, kas asi on seaduspärane,” laiutas Saare Peekoni juht Margus Õunpuu käsi.

“Tean-tean, et sinna keegi solgiauku tühjaks veab, aga mina see küll ei ole,” väitis Ossi Tapio Loukkojärvi Saarte Häälele. Pärast seda kui Õunpuu oli temalt virtsaveo kohta aru pärinud, soovitanud Loukkojärvi Õunpuul endal kohapeal ära käia. “Seal on tampoone ja kõike muud,” ei paindu Loukkojärvi keel nähtut kirjakeelde panema.

Kohalike elanike sõnul on rahvas lennuväljale oma prügi vedanud aastaid. “See on kõrvaline koht ja seda tehakse tihti,” märkis üks kohalik proua, lisades, et miks ei võiks seal ka sibiauto käia, kui ladestamise eest maksma ei pea…

“Arvatavasti sama kodanik kirjutas ka meile, kiri tuli 10. augustil ja asja hakatakse selgitama,” ütles eile keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul. Inspektsioon ei ole veel kohapeal asja uurimas käinud, kuid seda tehakse Tuule sõnul kindlasti enne 25. augustit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 264 korda, sh täna 1)