Murdjakoerad on rünnanud viit erinevat lambakarja (3)

Politseile on laekunud juba viis vihjet lammaste mahamurdmise kohta ja erinevates karjades on hukka saanud kokku üle kümne lamba. Kahe juhtumi puhul on alustatud ka väärteomenetlust.

“Politsei kontrollib informatsiooni ja menetluse käigus tehakse kindlaks ka võimalikud koerte omanikud,” ütles politsei pressiesindaja Hedy Tammeleht. Kuigi Saarte Hääle toimetusele ja politseile on laekunud mitmeid vihjeid ka võimalike koeraomanike suhtes, ei soostunud politsei seda veel kommenteerima. “Praeguses seisus ei ole võimalik menetluse käiku kommenteerida,” sõnas Tammeleht.

Üheks karjaks koondunud nelja hulkuvat koera on nähtud Tahula ja Mõisaküla kandist kuni Pihtlani välja. Toimetusele laekunud info kohaselt on lambaid murdnud koertel erinevad peremehed. “Nüüd, pärast artiklit on kohe vaikus, mitte üks koer ei hulgu,” ütles toimetusse helistanud lambapidaja.

Saarte Hääl kirjutas, et Ilplas lambaid kasvatanud Eldur Kirsil on maha murtud kolm lammast ja seitse looma on kadunud. Tahulas 60-pealist lambakarja pidanud Vello Salong leidis karjamaalt seitsme lamba korjused ja mõned loomad on vigastatud. Vaivere kandis lambaid pidaval Kristiina Kivil on koerad maha murdnud kaks lammast.

“Ma olen väga mures,” rääkis Kristiina Kivi, kes ei saa praegu oma lambaid ka lauta kinni panna, sest uus laut on ehitamisel. Lisaks nendele kolmele on Saarte Hääle andmetel koerad teinud kurja ka Muratsis ja Kiratsi kandis.
Kõikide lambakasvatajate ühine soov on, et need hulkuvad koerad kinni pandaks, et nad vähemalt rohkem kurja teha ei saaks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 21 korda, sh täna 1)