Saarlane käis tormist räsitud Väike-Maarjal abis (1)

Lääne-Virumaal asuv Väike-Maarja vald oli üks neist kohtadest, mis sai läinud pühapäevases rajuilmas tunda kõige suuremat laastamistööd.

Tormikahjud ulatuvad seal miljonitesse kroonidesse ning murdunud puid ja laiali lennanud risu on aidanud koristamas käia paljud head inimesed. Nende seas ka Saaremaalt pärit ettevõtja Marek Kesküla.

Saaremaa mees oli sealkandis Vao Agros töölähetusel, ent kuna tormi tõttu puudus tööks vajalik elekter, siis läks ta ühes Pärnust pärit Kristjan Paluga Väike-Maar-jasse appi murdunud puid koristama. Teisipäeval saatis Väike-Maarja vallavanem Urmas Tamm laiali pressiteate, kus tänas kõiki neile appi tõtanuid, nende hulgas ka tublit saarlast. “Aitäh, Kristjan Palu Pärnust ja Marek Kesküla Saaremaalt!” seisis vallavalitsuse väljastatud teates.

Klomp tuli kurku

Kärla kandist pärit Marek Kesküla rääkis Saarte Häälele, et mõte appi minna tuli pea kohe, kui ta nägi, millises olukorras Väike-Maarja pärast tormi oli. “Ikka ausalt öeldes klombi võttis kurku see pilt, mis seal avanes. Ega ma muidu oleks appi läinudki,” ütles Kesküla, märkides, et Väike-Maarja valla keskus nägi pärast tormi laastamistööd väga nukker välja. “Sellist asja oma kodukanti küll ei tahaks. Ikka ääretult kole-kole oli seal pärast tormi,” meenutas ta.

Kesküla kinnitas, et oli tõepoolest sinnakanti tööle läinud, kuid kuna tormi tõttu elektrit polnud, ei saanud ta tööga pihta hakata. “Et mitte niisama, käed rüpes, istuda, läksin pakkusin end appi,” sõnas noormees. Kärlal värkimisega tegelevat Värkär OÜ-d pidav Marek Kesküla lisas, et appi minnes võttis ta ühes oma suure järelkäru, millega sai tormis murdunud oksi ja risu keskusest välja toimetada. “See mahutab päris palju ja ühtekokku vedasime kaheksa koormat oksi minema. Tööd tegime esmaspäeval kella poole neljani,” lausus ta.

Kaarma aitab 20 000 krooniga

Väike-Maarja sõprusvald Kaar-ma teatas eile, et toetab sõpru tormikahjude likvideerimisel 20 000 krooniga. “Väike-Maarja vald on meie sõprusvald ja sõpra tuleb ka hädas tunda. Meile endile tundub meie antav summa tormi tekitatud kahjude kõrval piskuna,” ütles Kaarma vallavanem Margus Mägi.
“Teades täna meie omavalitsuste rasket majanduslikku olukorda, oleme südamest tänulikud Kaarma valla rahvale, kes meid suuremeelselt toetama asus,” ütles Väike-Maarja vallavanem Urmas Tamm.

Tamme sõnul kulub ainuüksi valla oma objektide kordategemisele ligikaudu poolteist miljonit krooni ning sinna hulka pole arvestatud Väike-Maarja kirikule tekitatud kahju.

Kaarmal ja Väike-Maarja vallal on pikaaegsed sõprussidemed, mis vormistati ametlikeks 1993. aastal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)