Merepäevade merelaulu konkurss – lihtne pidu kõigile (1)

Merepäevade merelaulu konkurss – lihtne pidu kõigile

NAGU MERELAINE: Laine Lehto juhendamisel laulsid ennast publiku südamesse Keidi Saks, Marit Kiiker ja Maarja-Liis Mereäär – trio nimega Nagu Merelaine.
foto: Annika Väälma

Laupäeval Roomassaare sadamakõrtsis Kuressaare merepäevade raames toimunud merelaulude konkurss läks hästi korda.

Üritus oli menukas ja publikut oli palju, tublid olid kõik tantsijad, nii Turbast, Riisiperest kui ka Soomest. Tublid olid autorid ja ka lauljad, pillimehed-naised. Täiesti uskumatult tore pidu,” rõõmustas ürituse peakorraldaja, programmijuht Annika Väälma.

Konkurss toimus kahes kategoorias. Lauljatena astusid üles Iivo Miil, Kerly Kaljulaid, Endel Kumm, Aivo Veel, Silja Litvinova ja trio Nagu Merelaine Laine Lehto juhatusel. “Neid, kes kuulama tulid ja järgmise aasta konkursiks end juba kirja panid, oli mitmeid – seega on loota, et konkurss saab järje ja tuleval aastal on tegemist Eesti mõistes juba suure üritusega,” lausus Väälma.

“Vara on veel öelda, millised on uue aasta ideed, kuid tean, et konkurss saab olema nagu selgi aastal lihtne pidu kõigile,” lisas ta. Autoreid võistles konkursil viis ja merelaule kaheksa. Oma lugudega astusid võistlustulle Imre Sooäär; sõrulanna, ansambli Anna Minna liige Õie-Maria Tehu; tuntud laulukirjutaja mandrilt Armin Velgre (kirjutanud laule Mati Nuudele, Anne Veskile, Toomas Annile jt); Tallinna bändi Trahter kitarrimängija Ivar Hansen ja kohalik laulukirjutaja Silja Litvinova ansamblist Penrose, kes andsid just välja oma CD.

TULEMUSED
Parima merelaulu autor – Imre Sooäär, laul “Anne Marie”
Parim laulja – neidude trio Nagu Merelaine (Keidi Saks, Marit Kiiker, Maarja-Liis Mereäär, juhendaja Laine Lehto)
Publiku lemmikautor – Armin Velgre
Publiku lemmiklaulja – Iivo Miil
Eripreemia rahva- ja rannakultuuri edendamise eest – Õie-Maria Tehu ja ans Anna Minna
Eripreemia elava esituse ja energilisuse eest – Silja Litvinova ja ans Penrose

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 159 korda, sh täna 1)