Heldur Harry Põldal on Birgitta festivali ooperis peaosa (2)

Kuressaares muusikaõpinguid alustanud ja praegu Tallinna muusikakeskkoolis õppiv Heldur Harry Põlda laulab homme Pirital toimuval VI Birgitta festivalil Glucki ooperis “Orfeus ja Eurydike” üht peaosa – Amorit.

“See roll on olnud päris raske õppida, sest nii suure barokkosaga ei ole ma varem kokku puutunud,” ütles Heldur Harry eile Saarte Häälele. Poiss-sopran loodab oma osaga siiski hakkama saada. “Praegu on Pirital olnud kaks-kolm proovi, aga filharmoonias on neid hästi palju tehtud,” rääkis Heldur Harry pingelisest tööst festivali oma-produktsiooni valmimisel. Tegemist on Saksa-Rootsi-Eesti koostööga, milles on oluline osa Eestis seninägematul teatritehnikal ja -võtetel.

“Lavastus on päris põnev, kuna kaasa teevad füüsilise teatri Pan-Optikum artistid ja tehnikud. Seal on laes lendamist ja kõike,” edastas noor ooperilaulja proovides nähtut, lisades, et kahjuks tema ise lennata ei saa. “Lisaks erilisele lavastusele on “Orfeus ja Eurydike” Heldur Harry sõnul eriline veel seetõttu, et kui tavapäraselt lõpevad ooperid kurvalt, siis selle lõpp on õnnelik. Ühes maailma kuulsamas ja armastatumas barokkooperis laulavad peaosades veel sopran Helen Lokuta ja kontratenor Mikael Bellini (Rootsi).

“Orfeus ja Eurydike” lavastaja ja kunstnik on Georg Rootering Saksamaalt, dirigeerib aga Andres Mustonen.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)