Augustis on Kunstitallis kahtlased pinnad

Muhus Koguva Kunstitallis on avatud kaks põnevat näitust. Oma fotod on talli toonud Kaupo Kikkas ja akvarellid 12-aastane Laura Kõmper.

Kaupo Kikkas on pildistanud kõige erinevamais maailmapaigus, Lõuna-Ameerikast Aasiani, Aafrikast Euroopani ja loomulikult Eestis. Iga pildivaataja võib tuttavliku tunde tekkimisel paikade määramisel oma sisetunnet usaldada.

Suureformaadilistele fotodele annab omanäolise ilme puuvillast valmistatud mattpaber ja alusmaterjalina kasutatavad alumiiniumplaadid (muide, näituse nimi ongi “Kahtlased pinnad”.) Fotod on trükitud kõrgemaid fine art’i standardeid arvestades ja nende säilimisajaks lubab fotograaf-kunstnik 100 aastat.

“Mind on tabanud mööda maailma reisides teatav déjà vu tunne, et olen midagi sellist juba näinud, sarnast tunnet juba tundnud. Olgugi et selle tekkimisel ei ole mingit seletatavat loogikat – kui näiteks kuskil Senegali poolkõrbes tunned ühtäkki emotsioone, mis omased Muhu saarele,” ütleb Kikkas ise, lisades, et on saanud teadmise, et just aeg ja loodus on need tegurid, mis inimesest häirimatult oma toimetusi toimetavad ja asjaolude kokkulangemisel tuttavaid emotsioone tekitavad.

Laura Kõmper on aga väikese Püünsi kooli õpilane Harjumaalt. Kunst on tüdrukut köitnud juba väikesest peale. “Umbes pooleteiseaastaselt armastasin juba joonistada,” ütleb Laura, kes praegu käib kätt harjutamas Tallinnas Sally kunstistuudios. “Armastan teha akvarelle, eriti meeldib mulle maalida loodust,” räägib noor kunstnik, kes on Muhu näitusele pannud nimeks “August”.

Mõlemad väljapanekud jäävad Koguva Kunstitalli 1. septembrini.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 39 korda, sh täna 1)