Paadipõletamine lõppes tulepurskamisega (lisatud video!) (7)

Laupäeva õhtul Kuressaare merepäevad lõpetanud paadipõletamisel ehmatasid külalisi tagatipuks taevasse lennanud tulekerad. Korraldajad kinnitasid, et midagi ohtlikku siiski ei olnud, nemad nimetasid seda paadi hinge lahkumiseks.

“Kuna kuulsime, et merepäevade lõpetamisel toimub ka paadipõletamine, mõtlesime sõpradega, et läheme ja viskame pilgu peale, aga jõudsime kohale siis, kui enamik rahvast oli juba koduteele asunud,” rääkis Saarte Häälele Vaikko. Tema hinnangul oleks pidulik paadipõletamine võinud saada päris kurva lõpu, sest alusesse oli tema sõnul veel jäänud põlevaid vedelikke.

“Olime vast viis minutit jõudnud seal istuda, kui järsku hakkas süte vahelt metallesemest tuld purskama,” ütles Vaikko, kelle sõnul paiskusid tekkinud tulekerad 10–15 meetri kõrgusele ning rahvas, kes veel uudistamas oli, põgenes eemale. Pealtnägijate sõnul võis sel hetkel paadi juures veel olla 50–70 inimest.

“Kui need põlevad ained poleks sellest metallesemest (arvatavasti mootor) välja pääsenud, siis arvata on, et oleks võinud toimuda plahvatus, mille tagajärjed oleksid olnud äärmiselt kurvad, kuna enamik inimesi seisis tulest kümne meetri kaugusel,” rääkis Vaiko.

Merepäevade korraldaja Reet Truuväärt ütles, et tekkis küll tulelaine, mis olnud aga põhjustatud sellest, et süttis paadipõhi, mis oli mootoriõlidest tugevamini läbi imbunud kui ülejäänud paat. “Kütus oli ammu eemaldatud,” kinnitas Truuväärt, lisades, et midagi ohtlikku seal ei olnud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)