Orissaaret väisasid Norra poliitikud (1)

Orissaaret väisasid Norra poliitikud

NORRA POLIITIKUD ORISSAARES: Vasakult linnapea Rita Ottervik, Orissaare vallavolikogu aseesimees Krista Riik, Norra majandusminister Trond Giske, Lõuna-Trøndelagi maakonna volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juht Olav Huseby, Trondheimi sotsiaaldemokraatide juht Rune Olsø, Tore Nordseth ja Külli Valdre Huseby.
Foto:Elina Kalm

Eile kohtus Orissaare vallavolikogu aseesimees Krista Riik aleviku staadionil külalistega Norrast.

Mitteametlikul visiidil külastasid Saaremaad praegune Norra majandusminister Trond Giske, kellele ennustatakse hiilgavat poliitilist tulevikku ja kes on väga tõenäoliselt tulevane Norra peaminister, Trondheimi linnapea Rita Ottervik ja kolm delegatsiooni kuuluvat sotsiaaldemokraati.
Paari Saaremaal viibitud päeva jooksul on neil soov läbi arutada järgmise kümne aasta strateegiaplaanid ja ette valmistada valimiskampaaniat. “Selleks on Saaremaa väga hea ja inspireeriv koht,” kinnitasid esmakordselt Saaremaale sattunud norralased.
Eile uudistasid külalised Orissaare valda. Krista Riik tutvustas norralastele vallaelu ja Euroopas ainulaadset tammega staadioni. “Kuna me oleme kõik väga spordilembesed, siis tahtsime tutvuda staadioniga ja näha just seda huvitavat tamme, mis siin staadionil asub,” vahendas tõlk Külli Valdre Huseby. Pühapäeva õhtul hämmastas norrakaid võimas äike, mida Norras tulevat harva ette. “See oli tõeline eksootikatunne,” vahendas tõlk Külli, lisades, et sõit siia näitas, et Saaremaa on väga kaunis, ja pole ime, et see on turistide meelispaik. “Sõbralikkus, külalislahkus ja abivalmidus, mida oleme saarlaste poolt kogenud, see oli hästi meeldiv,” ütles Külli Valdre Huseby.
Eile tutvuti ka Maasilinna, Angla tuulikute ja Kuressaare vaatamisväärsustega. Täna sõidavad Norra poliitikud tagasi kodumaale. Delegatsiooni kuulusid veel Trondheimi sotsiaaldemokraatide juht Rune Olsø, sotsiaaldemokraatide juht Lõuna-Trøndelagi maakonnas Tore Nordseth, maakonna volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni juht Olav Huseby ja tõlk Külli Valdre Huseby. Saaremaad külastasid ka Lõuna- Trøndelagi maavolikogu esimees Tore Sandvik ja parlamendi saadik Era Kristin Hansen.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 63 korda, sh täna 1)