Eesti-Läti Optimistide regati võitis Sander Puppart

Eesti-Läti Optimistide regati võitis Sander Puppart

PARIM SAARLANNA: Tüdrukute arvestuses sai hõbemedali SMS sõitja Marie Pihlas.
Foto: Raul Vinni

Laupäeval toimunud ja Euroopa Regionaalarengu Fondi toetatava Eesti-Läti purjetamisalase koostööprojekti Young Sailors (Noored Purjetajad) avaüritusel oli parim Saaremaa Merispordi Seltsi noorpurjetaja Sander Puppart.

Kuressaare merepäevadel ja merepäevade publiku elava tähelepanu all Kuressaares Tori abajas toimunud purjetamist propageerival regatil võtsid 2–4 m/s puhunud tuules üksteiselt mõõtu 30 noort Optimistil purjetajat Saaremaa Merispordi Seltsist, Pärnu jahtklubist ja Lätist.

Kolmes grupis peetud kolme eelsõidu põhjal pääsesid iga grupi parimad finaalsõitu, kus järgneva kolme sõidu järel selgus parim. Regati võitjaks tulnud Sander Puppart suutis võita kolmest finaalsõidust kaks ja olla ühes neljas ning kogus kuus punkti. Teise koha saavutas 14 punktiga Läti võistleja Eduards Stipnikeks (5, 3, 6). Kolmas oli 15 punkti kogunud Karl Lember Saaremaa Merispordi Seltsist (9, 4, 2).

Tütarlaste arvestuses osutus parimaks Läti esindaja Marta Rause, teine oli SMS-i sõitja Marie Pihlas (fotol) ja kolmas Läti võistleja Helena Rause.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 56 korda, sh täna 1)