Katrin Aedma: “Mina ja Mehed” – see on nagu piibel! (7)

Katrin Aedma: “Mina ja Mehed” – see on nagu piibel!

KURESSAARES ESITLUSEL: “Mina ja Mehed” autor, särav
Katrin Aedma ütleb, et raamatust peaks midagi leidma enda jaoks igaüks. Dalmaatsia koeral Bingol oli perenaise kirjutamistöö juures täita tähtis roll.
Foto: Ivika Laanet

Laupäeva õhtul esitles Kuressaares Arensburgi Muusa restoranis oma kiiksuga psühholoogiaraamatut “Mina ja Mehed” särav ja sarmikas kirjanik, vabakutseline ajakirjanik, idamaateemalise veebiportaali idamaa.com administraator ja suhtlemiskoolitaja Katrin Aedma. Esitlusel oli seekord kaasas ka Dalmaatsia koer Bingo, kellel oli perenaise sõnul kirjutamise juures suur roll.

Esitlus algas vabas ja sundimatus õhkkonnas põneva sõnamänguga, kus Katrin jagas kokkutulnutele laiali paberilehed, millele oli kirjutatud pool lausest. Seejärel tuli rahva hulgast leida inimene, kellel on sobilik teine pool, et saaks kokku terve lause. Lause pärines Katrini raamatust. Seejärel tuli meenutada mõnd põnevat lugu, mis oleks selle lausega seotud. Lõbus sissejuhatus õhtule oli tehtud.

“Iseloomustaks seda raamatut sõnadega “täielik kompott” sõna otseses mõttes. Kui ma otsisin endale kunstnikku, kes kujundaks ja disainiks, ning kui ta kuulis, et ma soovin kokku panna nii fotod kui ka koomiksid, siis korralik klassikaline disainer ütleb, et nii ei tehta,” rääkis Katrin Aedma, lisades, et raamatust peaks midagi leidma enda jaoks igaüks.

“Ja mitte ainult need inimesed, kellele meeldib lugeda, vaid ka need, kellele ei meeldi,” kinnitas Aedma, kelle lugude vahele on vahetekstid ja professionaalse psühholoogi kommentaarid kirjutanud heas mõttes kiiksuga psühholoog Toivo Niiberg. Näiteks, miks mehed petavad, mis asi on truudus, armastus jne.

Tänapäeva raamat peab sisaldama kõike

Tegemist on tõesti uue ajastu narratiivse psühholoogia raamatuga. Aedma ja Niiberg korraldavad koos ka suhteteemalisi koolitusi ning 5. oktoobril on neil plaanis koolitus ka Kuressaares Arensburgis teemal “Õnneliku suhte 10 käsku”. Nende ühist raamatut saab esitluste ja koolituste ajal osta soodushinnaga.

“Mina ja Mehed” sisaldab ka läinud sajandil populaarse dr Noormanni soovitusi. “See on nagu piibel, kui oled kurb või soovid juhatust, võtad raamatu mõne koha pealt lahti ja loed,” lausus Katrin Aedma, kelle sõnul peab üks tänapäevane raamat sisaldama kõike. Tema raamatusse on pikitud ka naljalugusid, ja just sel põhjusel, et igav lugeda ei oleks. Juttu on raamatus nii mõnestki tuntud inimesest, seda küll varjunimedega.

238-leheküljeline raamat sisaldab nii harivaid teste, huvitavaid eluseiku, mõtisklusi naiste ja meeste erinevusest kui ka seksi, erootikat, otsekoheseid arvamusi naiste ilust ja meeste peenise pikkusest. Katrin Aedma praeguses meessõbras, ICM-i (India pea- ja näomassaaž) meistris Inderjit Parwanas ehk Vickys on Katrini sõnul koos kõik head omadused, mida naised mehe juurest otsivad.

Raamatus on ta aga kirjutanud nii oma hiidlasest abikaasast, saarlasest elukaaslasest kui ka norralasest kavalerist. Suurem osa üllitisest valmis tal enamasti Norras looduskaunis keskkonnas, kui Katrin oma heal sõbral Hans Christianil külas oli. Raamatus “Mina ja Mehed” on palju erakogu fotosid, samuti Akriiba.ee fotostuudio fotograafi Lembit Michelsoni aktifotode arvutitöötlusi.

Esimene raamat “Mina ja Mehed” ilmus 2009. aasta detsembris. Autori sõnul ilmub teine raamat, mis on planeeritud küll tõsisem kui esimene, järgmise aasta kevadel. Hetkel on kirjutamisel praktiline kogemuslik käsiraamat kõigile India-huvilistele “14 päeva Goas”.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 212 korda, sh täna 1)