Vähipüügiloa sai enamik soovijatest

Pühapäeval alanud ja augustikuu läbi kestvaks vähipüügihooajaks Saare maakonnas sai püügiloa 92% soovijatest.

Segadust on tekitanud ajalehe Meie Maa esmaspäevases lehenumbris ilmunud väide, nagu oleks vähipüügi-kvoote veelgi suurendatud. See tingis mitmete huviliste pöördumise keskkonnaametisse, et taotleda väidetavalt saada olevaid lube.

Keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna peaspetsialisti Herki Tuusi sõnul on tegu informatsiooni vääritimõistmisega. Nimelt hakkas keskkonnaministri määrus vähipüügi kohta kehtima 1. juulist, mil algas ka püügilubade taotlemine, ja seal oli kvootide suurendamine juba kirjas.
Tuusi sõnul suurendati sel aastal tõepoolest püügivahendi ööpäevade arvu 500-lt 600-le.

“Mingit muud vahepealset piirarvude suurendamist pole toimunud ega ole ka plaanis olnud,” kinnitas Tuus Saarte Häälele. Samas on Saare maakonnas vähipüügiloa saanud 92% soovijatest. Tuusi sõnul on väljastatud ca 120 kalastuskaarti, taotlusi oli kokku 131. Ta lisas, et lubade peale eriliselt ka tormi ei joostud, mida näitab seegi, et viimasena rahuldatud taotlus oli esitatud 20. juulil.

“Eks oma osa selles oli ka piirarvu suurendamisel 100 püügivahendi ööpäeva võrra, võrreldes 2009. aastaga,” tõdes ta.
Raul Vinni

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 18 korda, sh täna 1)