Saaremaa põllumees on söödavarumisega rahul (2)

Saaremaa karjakasvatajad kinnitavad, et loomade sööda puudust tänavu ei ole ning karjad võivad talvele vastu minna, lootes priskele ninaesisele.

Sel kevadel esimeste hulgas silo tegema asunud Kärla ühistu juht Ülar Tänak ütles, et esimesel niitel oli rohumassi meeletult, võrreldes eelmise aastaga ikka kõvasti rohkem. Seevastu teine niide oli kuumuse laastamistöö tõttu väga hõre. “Minu meelest Saaremaal on see alati nii, et teine niide on väga kehv.

Ega meie õhukeste pindade peal ole palju vaja, natuke pikemalt kuuma, ja ongi rohi kõrbenud,” lausus Tänak. Siiski korjas Kärla ühistu ka teise niite ära, et suve lõpus kolmaski võtta. “Mina küll ei pabista, et me oma portsu täis ei saa, meil on ka eelmisest aastast alati väike varu olemas,” lisas Tänak, kellega olid ühte meelt ka mitu teist Saarte Häälega rääkinud põllumeest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 19 korda, sh täna 1)