Kuhu minna

Kolmapäev, 4. august

ÜRITUS
Kuressaare Laurentiuse kirikus 16. Kuressaare kammermuusika päevad. Kl 19 Meditatsioonid. Eesti Filharmoonia Kammerkoor. Pilet 150.–/120.–.
Kuressaare Linnateatris 16. Kuressaare kammermuusika päevad. Kl 22 Visioonid. Kaie Kõrb (tants), Tiit Peterson (kitarr), Triin Hook (valguskunstnik). Pilet 150.–/120.–.
Kuressaare raekojas kl 19 Sibeliuse akadeemia ning Eesti muusika- ja teatriakadeemia professori Mari Tampere-Bezrodny meistriklassi kursuste lõppkontsert. Esinevad noored viiuldajad, kontsert on tasuta!
Roomassaare sadamas kl 21 tantsuõhtu Taniel Varesega. Sissepääs tasuta.

TEATER
Kuressaares Sadamaaidas Veski tn 9 kl 19 Kuressaare linnateatri etendus: Silvia Soro Rääkivad kivid. Lavastaja Tiit Palu (Endla teater). Pilet 200.–/175.–/150.–.

KONTSERT
Kuressaares Arensburgi Päikeseterrassil kl 19 Birgit Õigemeele, Noorkuu ja Uku Suviste suvetuur SEITSE HÄÄLT. Üles astuvad Eesti parimad vokalistid. Pilet 175 krooni, kuni 6-a lastele tasuta. Piletid müügil lounge-restoranis Muusa ja Piletilevis. Kohtade broneerimine tel 45 24 707 (pileti väljaostmisel).

SPORT
Nasva staadionil kl 18.45 Eesti karikavõistluste 1/32 finaal jalgpallis: Saaremaa JK aaMeraaS vs. JK Nõmme Kalju.

TANTS
Divas DJ K. Lillimägi. Sissepääs tasuta.

Neljapäev,5. august

ÜRITUS
Kuressaare linnuses 16. Kuressaare kammermuusika päevad. Kl 22 Lossimuusika. Vokaalkvintett Calmus Ensemble Saksamaalt. Pilet 200.–/170.–.
Mõntu sadamas Torgu merepäev. Kl 15 merepäeva pidulik mälestusteenistus Jämaja surnuaial. Kl 16.30 merepäeva pidulik avamine ja lipuheiskamine Mõntu sadamas. Kl 17 ümarlaud teemal “Meri on, meri jääb – kas ka rannakalur?”; osalevad Saaremaa kalanduspiirkonna juht Tiiu Kupp ja Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna nõunik Leo Filippov. Kl 18 sadamapeo avalöök! Õhtu peaesineja Ivo Linna ja Helios. Toimub käsitöölaat, heategevuslik oksjon, loterii ja rannakalurite püügivahendite näitus.
Kuressaare kuursaalis kl 20 Iberia: hispaania kavaga esinevad tantsija ja koreograaf Maria Rääk, löökpillimängija Reigo Ahven ja kitarrist Kristo Käo. Piletid kohapealt või internetist dancealbum.net .
Roomassaare sadamas kl 20 ansambel Folkmill. Pilet 50 krooni. Vihma ja tuule korral kaitseb kõiki suur telk.

TEATER
Valjala rahvamajas kl 20 Otepää teatri etendus Laip sahvris.
Kuressaares Sadamaaidas Veski tn 9 kl 19 Kuressaare linnateatri etendus: Silvia Soro Rääkivad kivid.

KONTSERT
Kuressaare lossi kapiitlisaalis kl 13 Sibeliuse akadeemia ning Eesti muusika- ja teatriakadeemia professori Mari Tampere-Bezrodny meistriklassi kursuste lõppkontsert. Esinevad noored viiuldajad! Kapiitlisaali minnes tuleb osta muuseumipilet.

 


 

TULEKUL

Merekultuuri selts kutsub Gotlandi konverentsisaali

Kuressaare merepäevade traditsiooniline mereajaloo konverents toimub Saaremaa merekultuuri seltsi eestvedamisel seekord GO SPA Gotlandi konverentsisaalis laupäeval, 7. augustil kell 12. Tänavu võetakse teemaks Saare maakonnaga seotud laevakompaniid.

Priit Kivi Saaremaa muuseumist teeb ettekande 19. sajandi lõpus ja 20. sajandi alguses maakonnas tegutsenud laevaomanikest. Mereajaloolane Bruno Pao räägib saarlastele kuulunud laevakompaniidest, mis tegutsesid aastail 1919–1940. Tallinna tehnikaülikooli Kuressaare kolledži merendusõpetaja Valdur Lind räägib Eesti Merelaevanduse laevadest, millega varustati saarlasi pärast Teist maailmasõda, ja annab ülevaate ka Roomassaare–Riia vahelistest tiiburlaevade reisidest. Omaaegse Saare Kaluri kolhoosi laevastikust teeb ettekande kalalaevadel kaptenina sõitnud nüüdne loots Rein Sepp. Saaremaa Laevakompanii tegemised toob kuulajateni kompanii tegevjuht Tõnis Rihvk.

Aare Laine

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)