Lõmala lammastest ja vabandamisest (2)

Laupäevases Saarte Hääle reportaažis ilmunud lõik Malle talu lehmadest ja lammastest, kus avaldasime külaelanike arvamuse, et perenaine võiks oma loomade eest rohkem hoolt kanda (“Lehmad näevad nirud välja, lambad olevat viis aastat niitmata.

Mõnigi kord pääsevat loomad võõrastele maadele pahandust tegema.”), ajendas Milvi Leppikut loo autorile helistama. “Kui leht vabandust ei palu, annan asja kohtusse!” oli helistaja resoluutne. Järgnes pikk tiraad, milles solvunud talunik arvatavat informeerijat sarjas. Jätkem naabrid omavahelist konflikti klaarima. Ajakirjanikuna ei ole mul küll vähimatki soovi tülli sekkuda. Vanasõna aga ütleb, et oma silm on kuningas ja juhtusin minagi üsna imelikke pulstunud pika villaga lambukesi Lõmala mail nägema. Järelikult vastas info tõele.

Tunnistan, et midagi läks loos nihu. Malle talu perenaine väitis, et lambad jättis ta niitmata ainult sel kevadel. Järelikult oli viis aastat liiast. Talunik ütles ka seda, et lambaid ta enam pidada ei kavatse, olevat tüdinud. Et loomad vahetevahel oma aedikust võõrastele maadele pääsesid, ei pidanud ta ka valeks. Ikka juhtuvat. Viimasel ajal olevat aga kord majas. Valeks osutus järelikult see, et lehmad nirud välja näevad, ja niitmise tärmin. Vabandan Malle talu perenaise ees ja soovin tema põllulapikesel kartulile kena kasvusuve ja lehmadele karjamaal mahlakat ninaesist!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)