Juuli pani laevareisijate arvu kasvama

Väinamere Liinide teatel võttis reisijate arv juulis sel aastal esmakordselt suuna tõusule. Kuivastu–Virtsu liinil kasvas reisijate arv mullusega võrreldes 5,9 protsenti ja sõidukite arv 5,8 protsenti. Heltermaa–Rohuküla liinil oli kasv vastavalt 0,2 ja 2,2 protsenti.

Vedaja teenindas juuli jooksul Kuivastu–Virtsu liinil 231 947 reisijat ja 80 454 sõidukit ning Heltermaa–Rohuküla liinil 82 411 reisijat ja 29 218 sõidukit. Mullu samal ajal reisis Virtsu ja Kuivastu vahelisel liinil 218 932 reisijat ja sõidukeid oli toona 76 062.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul on ettevõte viinud mõlemal laevaliinil läbi mitmeid olulisi uuendusi, mis on teeninduskvaliteeti hüppeliselt tõstnud. Treiel märkis, et juuli oli Kuivastu–Virtsu liinil esimene täiskuu parvlaev “Saaremaa” jaoks, selle sõsarlaev “Muhumaa” on Heltermaa–Rohuküla liinil toimetanud juba mitu kuud. Juuli oli mõlema jaoks aga esimene kuu, kui liinidel toimis täiendavalt tihendatud suvegraafik – Saaremaa ja mandri vahelisel liinil väljus esmakordselt liini ajaloos laev iga 40 minuti tagant, Hiiumaa ja mandri vahelisel liinil kehtis 3-tunnine graafik.

“Nagu näitab nii praegune kogemus kui ka ajalugu, toob iga kvaliteeditõus laevaliikluses kaasa ka nõudluse suurenemise. Juulikuu numbrid annavad kinnitust, et reisijad on hästi omaks võtnud nii uued laevad “Muhumaa” ja “Saaremaa” kui ka kiiremad graafikud,” sõnas Treiel.
Hiiumaa ja mandri vahelisel liinil kasvas Treieli sõnul reisijate ja sõidukite arv just tippaegadel. “Tänu 3-tunnisele graafikule oleme igal nädalavahetusel suutnud teenindada ligi 900 või rohkem sõidukit,” märkis Urmas Treiel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)