Kasse paadiga ümber Saaremaa (5)

Kolm Tallinna noormeest Eero, Madis ja Tiit sõidavad Kasse paadiga ümber Saaremaa. Nende reis sai alguse juba üle-eelmisel aastal, kui Pädastest sõideti kolme päevaga Turja sadamasse.

Eelmisel aastal jätkati teekonda Turjalt Abrukale, sealt Vahasele ja reis lõppes toona Kuressaares. Sel aastal alustati reisi 27. juulil, sõideti ümber Sõrve sääre ja lõpetati neljapäeval Vilsandil, kuhu paariks päevaks pidama jäädi.

“Ega meil tavaliselt kindlat plaani olegi,” ütles Eero. “Teame ainult seda, et plaanime järgmisel aastal alustada Papissaarest.” Noormeeste eesmärgiks on lõõgastuda ning nautida merd ja kauneid kohti. “Alguses oli plaan teha neid rännakuid koos peredega, kuid nemad pidasid seda siiski liiga ekstreemseks,” naeris Madis. Saaremaaga noormeestel päritolu mõttes seost ei ole, kuigi seltskonna kaks liiget on suvemuhulased.

Kõige kaunimate kohtadena nimetavad nad Soegi panka ja üldse Saaremaa läänerannikut. “Ilusaid kohti on olnud väga palju, need on lihtsalt praegu kõige värskemalt meeles,” kommenteeris Eero.
Kolme reisi jooksul on mehed mitmeid kordi ka tormi kätte sattunud. “Neljapäeva hommikul olid suured lained ja olime pisut hädas,” sõnas Eero. Meri oli tormine ka eelmisel aastal, kui seltskond Abrukale läks, ja lõpuks jõudsidki nad sinna teise paadi slepis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 46 korda, sh täna 1)