Tarja Halonen käis Saaremaal puhkamas

Soome Vabariigi president Tarja Halonen külastas paar nädalat tagasi mitteametliku visiidi käigus ka Saaremaad, peatus Pilguse mõisas, kuulas festivali Helisevad Saaremaa Orelid raames toimunud kontserti ning Saarte Häälele teadaolevalt külastas ka Vilsandit.

8. juulil toimus Mustjala Anna kirikus kontsert, kus esinesid Estonia ja Vanemuise teatri tenor Mati Kõrts ning Tallinna piiskopliku toomkiriku organist Ene Salumäe. Kirikus viibis ka president Halonen, kes oli kohale tulnud ilma turvameesteta ja nautis kontserti tagasihoidliku lihtinimesena. “Me ei olnudki päris kindlad, kas tegu on ikka temaga, aga pärast kontserti läks ta esinejaid tänama ja esitles end Soome Vabariigi presidendina,” rääkis Mustjala rahvamaja direktor Reine Vinter.

Pärast kontserdi lõppu lahkus Tarja Halonen Vinteri sõnul aga kähku ja seetõttu ei olnud võimalik teda ka fotole jäädvustada, mida kohalikud inimesed väga lootsid. “See on meie pisikesele kohale suur au, et saime võõrustada presidenti,” arvas Reine Vinter.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)