Kallel ja Kallel on kolm poega ning kalapüük meeldib neile ka (4)

Kallel ja Kallel on kolm poega ning kalapüük meeldib neile ka

Kalle Kesküla Kuressaarest (vasakul) ja Kalle Kesküla Nasvalt.
Fotod: Egon Ligi

Tänane nimekaimude lugu räägib Kalledest, kelle perekonnanimeks Kesküla. Vesteldes meestega, kes kannavad täiesti ühesuguseid nimesid, selgus, et tegelikult on peale nende olemas veel kaks või vähemalt üks Saaremaal elav Kalle Kesküla.

Kui aga rääkida neist kahest Kallest, Keskülast, siis selgub, et ehkki nende vanusevahe on paras põlvkonnajagu, on neil ka peale nime natuke sarnasust (kuigi erinevusi ehk rohkemgi). Näiteks on mõlemal mehel kolm poega. Vanemal Kallel, kes elab Nasval, on lisaks ka tütar, kuid Kuressaare-Kallel tütart ei ole. “Mul on tütre asemel koer,” muigab ta.

Kui Nasval elav Kalle Kesküla on tuntud ajaloo- ja suguvõsauurija, kelle “eelmisesse ellu” kuulub musta Volgaga amet – õpilasmaleva juhtimine –,
siis teine Kalle on elanud oma elu tagasihoidlikult ning pole varem leheveergudele sattunud. “Aga kas peaks?” imestab ta.

Tuleb ausalt tunnistada, et kui Nasva-Kalle andis endast ja oma nimekaimust ise lehetoimetusele märku, siis Kuressaare-Kallet tuli tükk aega ära rääkida. “Mitte ühel minu tuttaval ei ole ajakirjandusega suhtlemisest positiivset kogemust,” teab ta, kuid on lõpuks siiski nõus natukenegi endast rääkima ja kokku saama. Muide, tema töökoht ei ole Nasvalt sugugi kaugel – see on Mändjalas.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Telli leht siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 124 korda, sh täna 1)