Tänak püüab Lõuna-Eestis klassivõitu

Tänak püüab Lõuna-Eestis klassivõitu

ÕPETAJA JA ÕPILANE: Lõuna-Eestis stardivad nii Markko Märtin kui ka Ott Tänak.
Foto: Raul Vinni

Taas on autospordihuviliste pilgud pööratud Lõuna-Eestisse juba sel nädalavahetusel, mil Otepää ümbruse teedel peetakse kolmepäevane rahvusvaheline autoralli.

Mad-Croc Estonia nime kandval võistlusel läheb rajale tublisti üle saja võistluspaari. Võistlejaid on Eestist, Soomest, Lätist, Leedust, Venemaalt, Ukrainast, Tšehhist ja Saksamaalt, samuti on esindatud Keenia ning Suurbritannia. Ühe favoriidina läheb eelseisval rallil rajale Markko Märtin.

“Minu osalemise Mad-Croc Rally Estonial määras mitu asjaolu. Ralli korraldajad võtsid minuga ühendust ja tegid ettepaneku sõita. Minu vanemad toetajad tulid samuti selle projektiga kaasa, seega miks ka mitte,” kommenteeris Märtin, kes teeb ralli kaasa koos Kristo Kraagiga võistlusautol Ford Focus WRC 03. “2003. aasta Ford Focus on üks parimaid ralliautosid üldse maailmas.”

Tänavu ainsa Eesti rallina rahvusvahelise autoliidu FIA võistluskalendrisse kantud võidusõidul stardib rohkelt Saaremaalt pärit autosportlasi, kes pakkumas konkurentsi nii A-, N- kui ka E-rühma autodel. Võistlustulle on astumas ka rahvuslikus masinaklassis kaherattaveoliste autode koondarvestuses juba avaetapi järel meistrisarja liidriks tõusnud Einar Laipaik.

Mad-Croc Estonia ralli võistlejate nimekirjast leiab kaks Pirelli Star Driver meeskonnas võistlevat pilooti. Lisaks Ott Tänakule on startimas Keeniast pärit 26-aastane Peter Horsey, kelle uueks kaardilugejaks Moses Matovu asemel Calvin Cooledge. Kui Horsey võtab Mad-Croc Estonia ralli starti rohkem kui testi, siis Ott Tänaku jaoks on see vägagi tähtis võidusõit: “See on üks tähtsamaid koduseid võidusõite. Loomulikult püüame N-rühma võitu, kuid arvestades konkurentsi, ei saa see kindlasti lihtne olema.”

Üle 2-liitrise mootoritöömahuga neljarattaveoliste autode masinaklassis N4, kus Subaru Imprezal võistlevad Ott Tänak ja Kuldar Sikk, stardib esialgsetel andmetel kokku veerandsada võistluspaari.
Ralli algab täna, 16. juulil Tehvandi suusastaadionilt ning lõpeb samas veidi pärast 18. juuli südapäeva.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)