Saaremaist eelistatakse ka Peipsi ääres

Saaremaist eelistatakse ka Peipsi ääres

EELISTATI SAAREMAIST: Vesta Suusteri selja taga paistavad tühjade kaubakastide virnad.
Foto: Peedo Arumäe

Laupäeval Lohusuu kalalaadal saaremaiseid tooteid müünud Vesta Suusteri kaubakastid olid laada lõppedes pea täiesti tühjad, samas kui mitmed teised kaubitsejad pidid täis kastid autodele tagasi laadima.

Laadal ainsana Saaremaad esindanud Vesta Suuster võttis üritusest osa juba viiendat korda. Kui küsisin temalt, kuidas müük läheb, osutas ta naerdes enda selja taga olevale kastivirnale: “Väga hästi läheb, kastid on ju puha tühjad.”
Vesta pakkus kalalaadal Karja Pagari ja Saare Leiva tooteid ning Pihtla valla mehe Arved Väli pruulitud koduõlut. Lõõskavas kuumuses peetud laadal saigi kõige enne otsa jahutav koduõlu.

Kui küsisin, miks Suuster just sellest laadast osa võtab, rääkis ta: “See kalalaat on seda tüüpi laat, mis ei hääbu, vaid läheb aasta-aastalt suuremaks. Peipsi ääres on see kalatraditsioon sügaval sees ning siin on ka väga head tõmbenumbrid – palju ja head kalasuppi ning erinevat kala. Nii suure kalavalikuga üritust teist ei ole.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 116 korda, sh täna 1)