Juhtkiri: Rõõm külalistest

Juhtkiri: Rõõm külalistest

 

Vaevalt leidub saarlasi, kel mandri- või välismaainimesi suvel külas ei käiks. Rõõmsalt tuleb tõdeda, et võõraid jagub ka hotellidesse-spaadesse ja muudesse majutuskohtadesse. Et Saaremaad jätkuvalt armastatakse, on tore, sest mis see muu meie meretagust majandust siis ikka ergutaks, kui mitte turism.

Kindlasti on lisaks niisama uitajatele ja huvilistele suve jooksul saarel tuhandeid nn festivalituriste – olgu siis ooperi- või kammermuusikafänne, merekultuuri austajaid, kirikumuusikast lugupidajaid või ka kergema poole, õllefestivali nautlejaid. Lisaks veel väiksemad nn nišifestivalid – ikka seatakse oma tulek sellesse aega, kui midagi põnevat toimumas.

Võime ju imestada, kiruda ja vanduda, et parkimiskohti pole või poest on sai otsa saanud, kuid kindel on see, et needsamad külalised aitavad meie majandusel vee peal püsida, annavad tööd ja leiba ning mitmekesistavad ka meie suve – vaevalt ju vaid saarlaste pärast ühtki festivali korraldama hakataks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 13 korda, sh täna 1)