Rita koolitus ehk Kuidas Marian ja Jörgen SÜGist lavakasse jõudsid (3)

Rita koolitus ehk Kuidas Marian ja Jörgen SÜGist lavakasse jõudsid

 

1957. aastal Tallinnas Toompeal, Toom-Kooli tänaval tööd alustanud Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedris, praeguse nimega Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia lavakunstikoolis on teatrialase hariduse saanud 383 lõpetanut. 2010. aastal võeti ligi viiesajast soovijast vastu 21 noort tulevast näitlejat, lavastajat, dramaturgi, kes viimast koolikella Toompeal alles nelja aasta pärast kuulda saavad. Hääd meelt teeb see, et sellel aastal lavakasse sissesaanute seas on kaks Saaremaa ühisgümnaasiumi vilistlast, Marian Heinat ja Jörgen Liik. Olgu neil jõudu need neli aastat elada ja õppida nii, et järgnevate jooksul oma valikutes pettuma ei peaks.

Mis siis toimunud on? Ja kuna kogu eelnevat elu ei saa ühesse loosse nii lihtsalt kirja panna, siis kümme ühesugust küsimust tahtsin küsida kahelt tulevaselt näitlejalt ja ühe nende kunagiselt õpetajalt.
Sadade hulgas olla parim väärib tunnustust, ka siis, kui kõik on tegelikult alles ees.

Aarne Mägi
Kuressaare Linnateater

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Telli leht siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 126 korda, sh täna 1)