Ei paremat pole kuskil maal… (1)

Ei paremat pole kuskil maal...

Foto: Maiu Paju

“Siin on nii ilus!” õhkame, kui mööda laudteed otsejoones Mändjala randa tüürime. Päike sirab taevas, vesi sillerdab, liiv on tulikuum ja nina püüab kinni meeldivalt mõrkja männilõhna. No mis mõtet on minna kuskile Vahemere äärde päikest püüdma, kui meil endil siin kõik olemas: päike, meri, liiv, männid ja põhiline – piisavalt ruumi, et ennast siruli heita! Niisiis ruttu riided ült ja vette! Tänavu esimest korda. Nii mõnus on.

Seda, kui palju inimesi eelmisel kuumal nädalavahetusel Saaremaa ja Muhumaa rannaliivadel end lõdvaks laskis, ei oska kokku arvata mitte keegi. Aga palju oli neid küll. Seda oli näha täis tuubitud parklatest ja väga pikast tihedalt parkivate autode rivist Sõrve maantee ääres. Ent pole hullu. See kaunis liivarand on õnneks nii pikk, et kui linnale lähemale ei saa, siis kuskile Tehumardi tuuri ikka ennast pikali visata saab…

Saarte Hääl oli seekord väljas hulgakesi: Ivika Laanet peesitas (õigupoolest töötas) Jõistes, Evely Aavik Muratsis, Ragna Malm Orissaares, Kertu Kalmus Kaunispel ja Järvel, Aili Kokk Titerannas ja Mändjalas ning Keskrannas.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Telli leht siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 24 korda, sh täna 1)