Purjus juht põrutas kraavi (7)

Purjus juht põrutas kraavi

KIIRE SÕIT: Peale kokkupõrget jäid liiklusmärgist järele vaid pilpad.
Foto: Peeter Kukk

Jaanipäeva hommikul ei suutnud Volkswageniga kihutav joobnud Tarmo oma sõidukit enam valitseda ja põrutas Tagaverel Kuressaare–Kuivastu maantee äärsesse kraavi. Juht toimetati Kuressaare haiglasse.

“Pidi see alles sõit olema, nagu mingis filmis,” kommenteeris juhtunut sealkandis viibinud naine, kelle sõnul tuli mees Randküla teed mööda väga suurel kiirusel, jõudes Kuressaare–Kuivastu maanteele, tahtis ta ilmselt kuhugi pöörata, kuid ei keeranud välja ja põrutas otse üle maantee, sõites esmalt maha liiklusmärgi, siis tegi õhulennu üle kraavi, haaras kaasa mitu meetrit võrkaeda ning maandus veepuhastusjaamas, kus lõhkus kaks toru.

“Äkki käis üks hirmus kõva pauk ja me siis tormasime vaatama,” rääkis paari-saja meetri kauguselt talust appi tõtanud naine. Tema sõnul oli auto külili, roolipoolne külg vastu maad, ning juht oli autosse kinni jäänud ja tal oli peahaav, millest jooksis verd.
“Ma ei saanudki midagi muud teha, kui vaid rääkisin temaga ja käskisin vagusi olla,” ütles naine, lisades, et mees oli ilmselgelt purjus ja nende peale koguni pahane. Abistaja märkas sedagi, et juhi turvavöö ei olnud kinnitatud.

“Joodikutel ikka veab,” nentis naine, kelle sõnul oli see lihtsalt õnn, et samal ajal ei sõitnud maanteel teisi masinaid ning et avarii teinud autos ei olnud mitte kedagi peale juhi.
Juht toimetati Kuressaare haiglasse ja jäeti sinna ravile. Haiglast kinnitati, et tema seisund on stabiilne.

Politseile teatati 24. juunil kell 10.45, et Orissaare vallas Kuivastu–Kuressaare maantee 105. kilomeetril sõitis sõiduauto Volkswagen Golf, mida juhtis alkoholijoobes 40-aastane Tarmo, kõrvalteelt suurel kiirusel üle peatee vastu kraaviserva ja paiskus külili.


Rahvas vajas pühade ajal nii politseid kui ka kiirabi

Pühad möödusid nii politseile kui ka kiirabile töiselt. Kiirabi vajati umbes viiekümnel korral ja politseil oli palju tegemist purjus inimestega.
Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ene Kussmanni andmetel tegi Saare maakonnas üks alkoholijoobes juht avarii ning tabati üks alkoholijoobes sõidukijuht ja üks piirkiiruse ületaja. Alkoholi tarvitanud alaealisi tabati avalikus kohas seitse ja kainenema toimetati 11 isikut. 

Kokku sai Lääne prefektuur kahel ööpäeval 265 väljakutset. Lääne prefektuuri korrakaitsebüroo juhi Kalvi Almoseni sõnul ei erinenud tänavusel jaanipäeval registreeritud juhtumite arv varasemate aastate omast ning samuti oli ka sel aastal enamik juhtumitest seotud alkoholi liigtarvitamisega. 

Kuigi kiirabisse helistati üle viiekümne korra, ei juhtunud pühade ajal väga raskeid või traagilisi õnnetusi. “Midagi erakorralist ei olnud,” kinnitas haiglajuht Viktor Sarapuu, lisades, et tavapärasest rohkem oli kergeid olme- ja sporditraumasid ning haigestumisi.
“Eks seda jaanipäeva mõjutas ka külaliste suurenenud arv ja aktiivne tegevus väljas,” lisas Sarapuu.
Politseikapten Kalvi Almoseni sõnul on kurb, et meie hulgas on inimesi, kes ei oska suvist püha muul moel meeldejäävaks teha, kui alkoholijoobes nii ennast kui ka oma kaaslasi ebamugavatesse või eluohtlikesse situatsioonidesse pannes.

“Nii tabatud purjus juhtide kui ka kainenemisele viidud inimeste arv annab selgelt märku hoolimatusest nii enda kui ka kaaskodanike suhtes. Samuti teevad kurvaks alkoholijoobes alaealised ja noored, kes võtavad kergesti õppust täiskasvanute vastutustundetust käitumisest. Suvised suurüritused on veel ees, nii nagu ka Pärnus alanud rahvusvahelised hansapäevad, seetõttu soovin politsei nimel mõõdukust kõigis puhkuseaegsetes ettevõtmistes, et kurvad sündmused jääksid olemata,” ütles Almosen.
Päästjate jaoks möödusid need pühad rahulikult.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 32 korda, sh täna 1)