Linnavalitsus ei ole nõus polikliiniku maja maksumusega (2)

Kuressaare linnavalitsus pärib sihtasutuselt Kuressaare Haigla aru selle kohta, et raviasutuse juhatus on hinnanud haigemaja polikliinikuosa 40,6 miljonilt kroonilt umbes 7 miljonile kroonile. Linn palub nii haigla juhatuselt kui ka nõukogult aru ning soovib, et hiljemalt 31. oktoobriks viidaks läbi uus hindamine, millega pandaks polikliinikuosale õiglane hind.

SA Kuressaare Haigla juhatuse esimees Viktor Sarapuu ütles, et haigla juhatus jääb selle juurde, et polikliiniku hind ei saa olla proportsionaalselt kordades kõrgem, kui seda on kogu haigla väärtus. Pealegi on tegemist vähese tsemendiga ehitatud ja tuult läbilaskva hooneosaga, mis ootab renoveerimist.

“Kindlasti on meie kaasaegsele tasemele viidud opiblokk suurema väärtusega kui haigla D-korpus ehk polikliinikuosa,” märkis Sarapuu, kelle sõnul tekkis säärane olukord haiglahoone eri osade väärtustes seetõttu, et Kuressaare linn andis kõigepealt sihtasutusele üle nn haiglaosa, mis moodustab 77 protsenti kogu korpusest, polikliinikuosa anti aga üle hiljem.

Sarapuu tõdes, et juhul kui polikliinikuosa saab renoveeritud, on alati võimalik ka hind üle vaadata, kuid praegusel juhul jääb haigla juhatus selle juurde, et hind peab olema proportsionaalne ja õiglane. “Meie seisukohaga on olnud nõus ka haigla nõukogu,” sõnas haigla juht, kelle sõnul on vastav seisukoht edastatud ka linnavalitsusele.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)