Kuuldused Rahvaliidu kadumisest on suuresti liialdatud (15)

Kuuldused Rahvaliidu kadumisest on suuresti liialdatud

 

Nii vastas Saarte Hääle küsimusele kauaaegne Rahvaliidu liige Ülo Kannisto (fotol), kes toimetab praegu “peadest” ilma jäänud saarlastest rahvaliitlaste asju ajades.

“Saaremaa maakonnaühenduse juhatusest on erakonda jäänud 2–3 liiget, seega umbes kolmandik,” rääkis Kannisto. “Praegu täpsustame andmeid, sest vaja on teada, kes liikmetest meile alles jäävad.”
3. juulil toimub Tartumaal Nõos Eestimaa Rahvaliidu erakorraline kongress, kus valitakse ka erakonna uus juhatus ja esimees. Saaremaa rahvaliitlased peavad oma erakorralist konverentsi, kus kohtutakse ka esimehe kandidaadi Juhan Aarega, 28. juunil. Valitakse maakonnaühenduse uus juhatus ja delegaadid erakorralisele kongressile.

Kannisto sõnul näitavad esialgsed andmed, et erakonnast on Saare maakonnas lahkunud umbes paarkümmend inimest. “Ka juhatuse uute liikmete kandidaadid oleme läbi arutanud ja inimestelt nõusoleku saanud,” lausus Kannisto. “Täpsemalt saame rääkida pärast konverentsi toimumist.” Küll oli ta nõus avaldama maakonnaühenduse tulevase võimaliku esimehe Madis Sinimetsa nime.

Kannisto mainis ära ka selle, et erakonnaga on viimasel ajal liitunud mitmeid noori ja asjalikke inimesi. Uued liitujad on põhjendanud erakonnaga liitumist asjaoluga, et kuna sotsidega ühinemist ei toimunud, on pilt poliitilisel maastikul veidi selginenud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 50 korda, sh täna 1)