EMT kattis Saare- ja Muhumaa kiire mobiilse internetiga (6)

Eile avati Tehumardi puhkekülas EMT Saare- ja Muhumaad katva kiire mobiilse internetiühendusega 3,5G võrk. EMT 3,5G on ainus võrk, mis katab terve saarte territooriumi.

Piduliku sündmuse puhul andsid EMT juhatuse liige, arendus- ja tehnoloogiadirektor Tõnu Grünberg ja EMT avalike suhete juht Kaja Sepp üle heategevusliku kingituse – sülearvuti koos netipulga ja aastase tasuta internetiühendusega Agnes ja Jaan Kärneri 9-lapselisele perele Pöide valla Sundimetsa külast. Kuna pere esindajal ei õnnestunud ise kohale tulla, võttis kingituse vastu Saare maavanem Toomas Kasemaa.

“Saaremaal ja Muhus on EMT-l 11 300 lepingulist klienti ja ca 5000 kõnekaarti, mis tegelikult on meile väga oluline osa,” lausus Tõnu Grünberg, lisades, et kui arvestada Saare maakonna elanike arvu, mis on 36 636, siis on neist 45% EMT kliendid. “Oleme väga rahul, et saarlased meid usaldavad,” kinnitas ta.

Toomas Kasemaa ütles, et neil on koos omavalitsustega päris pikk tee läbi käidud, et saada kõikjale Saaremaale toimiv internet. “Peamine on selle juures see, et üle-saaremaaline internetivõrk annab võimaluse, mida siiani ilmselt paljudes kohtades ei olnud. See tähendab ka seda, et päris paljud suvesaarlased saavad kodus tööd teha ja olla kogu maailmas toimuvaga kursis,” rõõmustas Kasemaa.

2007. aastal käivitas EMT 3,5G võrgu Kuressaares ning kokku on EMT investeerinud Saaremaa ja Muhu 3,5G levialasse ligi 10 miljonit krooni. Lisaks mobiilse interneti kiirustele parandavad praegused 3,5G leviarendused ka kõnekvaliteeti.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)