Kunstikihk tõi Narva noored Kuressaarde kooli (1)

Kunstikihk tõi Narva noored Kuressaarde kooli

IHULT JA HINGELT KUNSTNIKUD: Dima, Irina, Daniil ja Viktoria ei kahetse hetkekski, et tulid kunsti õppima Kuressaarde. Noorte rahulolust on hea meel ka Narva kutseõppekeskuse integratsiooniprojekti juhil Natalja Varkkil (vasakult teine) ja Kuressaare õpetajal Maila Juns-Veldrel.
Foto: Raul Vinni

Kuressaare ametikoolis kunstilist kujundamist tudee-rivad Viktoria, Daniil, Irina ja Dmitri tulid saarele Narvast kindla sihiga – arendada endas peituvat kunstnikku. Kõigil on kohe-kohe esimene õppeaasta edukalt seljataga ning mitte üks neist ei kahetse seda, et nad Saaremaale tulid.

Gümnaasiumijärgselt ametikooli tulnud Viktoria Monzossova tunnistab, et valis Kuressaare seetõttu, et siin tundus mõnus olevat. “See on väike ja ilus linn ning loomulikult tulin ka seepärast, et siin sai õppida seda eriala, mis mind huvitas,” räägib Viktoria. Samal kursusel õppiv Daniil Averin märgib aga, et ta on kogu aeg teadnud, et tahab kunstnik olla.

“Ja kunstialal on valida, kas õppida Tartus, Tallinnas, võib-olla ka Viljandis ja Kuressaares,” meenutab Daniil. “Millegipärast Tartusse ma ei tahtnud kohe kindlasti, sest seal ei oleks must kõige parem õpilane saanud,” naerab ta. Kuressaare valis ta aga seetõttu, et see on Narvale täielik vastand. “Narva on industriaalne suur linn, seal on väga palju inimesi. Kuressaare on seevastu väike ja mõnus,” tähendab ta.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Telli leht siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 46 korda, sh täna 1)