Linn kaalub suukorvistamise kaotamist (3)

Kuressaare linnavolikogu linnakodanike komisjoni eelmisel koosolekul pakkus komisjoni liige Sille Väli, et koerte ja kasside pidamise eeskirjast võiks välja võtta koerte suukorvide kandmise kohustuse.

Väli hinnangul tekitab sõna “suukorviga” kaks probleemi. “Esiteks on tehtud eeskiri, mille puhul on kindel, et seda ei täideta. Olete te meie linnas näinud koertel suukorvi?” küsis Sille Väli. Teise probleemse kohana tõi ta välja, et kui inimene kinnitab oma äraoleku ajaks looma kindlalt hoone juurde, siis sellega ongi juba teiste inimeste ohutus tagatud. Väli sõnul võib koer ohustada seda inimest, kes ise läheb koerale mõtlematult liiga lähedale.

“Kui me kinnitame aga suukorviga koera, siis on loom ründaja suhtes kaitsetu ja seda ei lubaks juba loomakaitse,” rõhutas Sille Väli. Komisjoni liikmed nõustusid Väli märkusega ja otsustasid teha ettepaneku kaaluda eeskirja selles punktis sõna “suukorviga” väljajätmist.

Kuressaare linna heakorra- ja haljastusspetsialist Katrin Reinhold lisas, et kõigile linnakodanikele ja ka linnakodanike komisjonile anti võimalus esitada oma ettepanekud koerte ja kasside pidamise eeskirja osas kirjalikult vormistatuna 19. juuliks, et arutada need läbi volikogu komisjonides ja vajadusel teha vastavad muudatused.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 33 korda, sh täna 1)