Juhtkiri: Kas meid võetakse kuulda? (1)

Juhtkiri: Kas meid võetakse kuulda?

 

Saareline elu on paratamatus. Asi, millega tuleb leppida. Samas on normaalne, et riik hoolitseb inimeste eest, kes on saarele elama sattunud, ja teeb nende ühenduse suure maaga võimalikult lihtsaks. Seda loogikat järgides võiks ju Eestis kehtida seadus, mis annaks parvlaevasõidul saarel registreeritud ettevõtjaile ja saare elanikele sõiduki üleveol soodustuse 50% sõidukipileti tavahinnast.

3500 allkirja on päris suur ports, mis näitab, et tegu pole pelgalt koerte haukumisega lihtsalt haukumise pärast, vaid sellega tahetakse midagi ka saavutada. Loodetavasti saavad riigimehed aru, et oma sündimise ja elukohta ei saa paljud valida oma suva järgi. Ning kanda sellepärast riigi tavakodanikust rohkem kulusid, mis puutub elamisse, on ju veidi ebaõiglane.

Kahjuks näitab ajalugu, et allkirjade kogumine ei muuda pahatihti suurt midagi. Poliitik peab tegema poliitikat ning eks nendel otsustajatel on jälle oma survegrupid, kes tahavad, et see natukenegi raha hoopis kuskile mujale pannakse. Vähemalt oleme meie oma soovist teada andnud. Nüüd ei saa enam keegi öelda, et räägitakse kogu aeg, et oleks vaja ja oleks vaja, aga konkreetset tõestust ei ole. Nüüd on.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)