Kuressaare vahetab Kingisseppade maa (2)

Kuressaare linnavalitsus saavutas Kanadas elavate maaomanikega kokkuleppe, mis võimaldab Kuressaare lennuraja lähenemistuled paigaldada nii, et lennuvälja täppismaandumisseadmete (ILS) võimsus saab täielikult kasutatud.

“Lennuvälja laiendamiselt on tõepoolest takistused langenud, sest oleme Kingisseppadega maade vahetamise osas kokku leppinud ja vastava eelnõu volikokku saatnud,” ütles Kuressaare abilinnapea Kalle Koov. “Samuti on linnavalitsus algatanud piirkonna detailplaneeringu muutmise.”

Veel paar kuud tagasi polnud Kanadas elavad maaomanikud nõus lennuraja pikenduse alla jäävat maavaldust linnaga vahetama ja nõudsid selle kasutamise eest lennujaamalt renti, mida viimane ei ole võimeline maksma. Selle tulemusel oleks kaks lennuraja pikendusele ette nähtud lähenemistulede plokki jäänud lennurajale paigaldamata, mis omakorda oleks ILS-seadmel võimaldanud töötada vaid osalise võimsusega.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 16 korda, sh täna 1)