Kass Catering põgenes tankisti abil ekstöötaja küüsist (2)

Kuressaare kohus oli sunnitud jõuetult käed tõstma ja alla andma kohtuvaidluses, kus endine töötaja nõudis õigust vaidluses saarlastele hästi tuntud Kass Cateringi nimelise ettevõttega.

Kass Catering on enam kui kümnendi tegutsenud ettevõte, mille omanike ringi 2002. aasta novembrini kuulus Kuressaare ametikooli direktor Neeme Rand. Sellesse aega kuulub skandaali tekitanud juhtum, kus kaitsepolitsei trahvis Randa korruptsiooniseaduse rikkumise eest. Seadus keelas Rannal firma juhatusse kuuluda.
Kass Catering tegutses toona ametikooli kohviku pidamisega ja tekitas konkurentides paksu verd sellega, et kasutas odava tööjõuna ametikooli õpilasi. Ametikooli kohvik kannab “Kassi” nime tänaseni.

Pärast Ranna lahkumist osanike ringist on Kass Catering korduvalt omanikke ja juhatuse liikmeid vahetanud. Viimane majandusaasta aruanne kajastab aastat 2007, mil juhatuse liikmed Maris Tuuling ja Marianne Suik teatasid, et firma tegeles põhiliselt ehitusteenuse pakkumisega.
Naised märkisid, et toitlustamisest nad loobusid, sest varem neile renditud Roomassaare kohviku rent tõusis oluliselt.

Vaidlus endise töötajaga

Firma seis oli tolleks hetkeks nutune ning Tuuling ja Suik tunnistasid 2008. aasta suve hakul, et Kass Catering ei ole jätkusuutlik.
Veebruarist 2009 on firma ainus juhatuse liige ja osanik Andrei Petrovski (25). Tolleks hetkeks oli Kass Catering juba mõnda aega vaielnud endise töötajaga, keda kohtumaterjalides nimetatakse RT-ks.

Kui esialgu hages Kass Catering ekstöötajat ja nõudis tekitatud kahju hüvitamist, siis 21. jaanuaril 2009 võttis firma hagi tagasi ja palus menetluse lõpetada. Seda Kuressaare kohus ka tegi.
Samal ajal oli Kass Cateringi vastu hagi esitanud ka RT ise, kes soovis töölepingu lõppenuks tunnistamist ja hüvitise väljanõudmist.

Internet kasutuid kontakte täis

Kohtunik Reena Undrest tunnistab enam kui aasta hiljem, tänavu 10. mail, RT hagi läbivaatamata jätmise määruses, et vaatamata korduvatele katsetele nad firmaga interneti- ja telefonikataloogides antud numbritel ühendust ei saanud.
Ka Saarte Hääl helistas eile neljale Kass Cateringi avalikule telefoninumbrile. Ühel vastanud naine väitis, et telefoninumber teatmikes on ilmselt vananenud, teiselt numbrilt öeldi, et Kass Catering ei ole sellel aadressil kunagi olnud, kolmas telefon oli välja lülitatud ja neljas ei vastanud.

Kass Cateringi asukoht on Salme vallas, registrijärgne aadress Tallinn, Narva mnt 7, kus puudub postkast. Firma esindajat Andrei Petrovskit ei leitud ka tema rahvastikuregistri järgsel aadressil Raplamaal Kohilas. Ka RT antud Soome aadressil Andrei Petrovskit ei tabatud.

Täiesti tabamata mees

Mehe nimel pole kinnistuid ega autosid, temaga seotud teiste firmade OÜ Impasse, Riggens ERT OÜ asukoha aadresse pole äriregistrisse kantud ja firma Nimekaardikeskus OÜ asub samuti Tallinnas Narva mnt 7, kus pole postkasti.

Tänavu märtsis jättis Kuressaare kohus RT hagi käiguta ja palus tal otsida kostja ehk Kass Cateringi toimiv aadress. See RT-l ei õnnestunud ja kohus teatas 10. mai määruses tsiviilkohtumenetluse seadustikule viidates, et hagi jäeti läbi vaatamata, kuna menetlusdokumente ei õnnestunud kostjale kätte toimetada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 320 korda, sh täna 1)