Mais elanike arvu vähenemine peatus (4)

Võrreldes aasta esimese nelja kuuga oli maikuu rahvastiku arvestuse seisukohalt oluliselt erinev, teatas Saare maavalitsus.

Vastandina aasta esimestele kuudele, kus maakonna rahvastik vähenes keskmiselt 30 inimese võrra kuus, suurenes maakonna rahvaarv maikuu jooksul 5 inimese võrra. Tegemist ei ole üllatusega, vaid pigem reegliga – viimastel aastatel on mai-juuli periood, mil sisseränne maakonda ületab väljarännet.

Maikuus asus maakonda elama 54 inimest (eelmiste kuude keskmine 33 inimest), maakonnast lahkus 43 inimest (eelmiste kuude keskmine 54). Valdades kokku registreeriti vaid 7 sündi, linnas 20 (eelneva nelja kuu keskmised vastavalt 17 ja 15).
Viie kuu kokkuvõttes on maakonna elanike arv mullusega võrreldes vähenenud 124 inimese võrra.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)