Lilled, tomatid ja kurgid Aaseli aiast Valjalast (1)

Lilled, tomatid ja kurgid Aaseli aiast Valjalast

LILLED DAAMILE: Kuressaarlane Marika Magus on varemgi Valjala ettevõtjalt Jaan Aaselilt lilli ostnud ja teab, et pakutavaga võib igati rahul olla.
Foto: Aare Laine

Eestimaa suurimal lillelaadal Türil tänavu külastajate rekordit ei sündinud, ometi jäid kauplejad laadaga rahule, nende hulgas ka Valjala lillekasvataja Jaan Aasel, kes oli üks 760 lilleilupakkujast. Pikk sõit Saaremaalt Eesti kevadpealinna tasus end ettevõtlikule talunikule ära.

Saaremaal on Valjala lille-, kurgi- ja tomatikasvataja Jaan Aasel aiapidajate hulgas teada-tuntud mees, kes igal kevadel Kuressaare turul soovijaile lille-, kurgi- ja tomatitaimi pakub. Aaseli kasvuhoonekaupa jagub veel Agricenteri juures asuvale müügiplatsile, kus ostjaid teenindab aiapidajate kõrghooajaks Tartumaalt Saaremaale sõitnud ämm Elle Russak.

Luige kevadlaatki on saarlasest ettevõtjale tuttavaks saanud. Kodukasvuhooneist on Jaan Aasel Luige laadale viinud nii suvelille- kui ka amplitaimi. Valjala elanikud ja vallakeskusega piirnevate külade inimesed käivad sisseoste tegemas aedniku kodus.

Põlisest Valjala mehest, kes kunagi suurmajandis autojuhina töötas ja hiljem ehitaja ametit pidas, on saanud Saare maakonna üks kogenenumaid lillekasvatajaid. Lisaks lilledele kasvavad Aaseli kasvuhoonetes veel kurgid ja tomatid. Valjalas kasvatatud värskeid kurke on tänavu maitsta saanud Saaremaa turismitaludes peatunud külalised. Tomatidki on kenasti õitsema hakanud ja peatselt saavad Kivimäe talu peremees ja perenaine soovijaid nende ilusate punaste aedviljadega kostitada.

Edasi loe värskest Saarte Häälest.

Telli leht siit

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 114 korda, sh täna 1)