Kaarma maalinnal hoiti üksmeelselt kokku (9)

Kaarma maalinnal hoiti üksmeelselt kokku

Foto: Ivika Laanet

Laupäeval Kaarma maalinnal toimunud 49. Saare maakonna laulupeo liitsid kokku kaks sõna “hoiame kokku”. Selle kahe sõna taha olid koondunud 1500 lauljat ja pillimeest, korraldustoimkond ja publik. Külalisdirigendina osales peol kultuuriminister Laine Jänes, armastatud laulja Ivo Linna esitas koos ühendkooridega laulu “Leib jahtub”.

Kokkuhoidmine rullus lahti kl 16 väärika ja piduliku rongkäiguga, mis päädis Kaarma maalinna nõlvade kiutkuuele sarnaselt värvikirevaks muutumisega. Omavalitsusjuhid rivistusid rahva ette ja igaüks lausus mõtteterad, mille lõpetas sõnapaar “hoiame kokku”. Vallajuhid süütasid laululõkke.

Korraldustoimkonna liige, Saare maakonna rahvakultuurispetsialist Krista Lember ütles, et peo meeleolu hõljus iidsel Kaarma maalinnal juba päevi varem, siis, kui korraldajad mõõtsid samme ja meetreid mahutamaks pidulisi platsile, siis, kui kerkis kui imeväel lava.
“Kõik oli peo ootel. Osalistele algas kõik kell 11 proovidega, mis kulgesid äärmiselt täpselt ja meeleolukalt,” lausus Krista Lember, lisades, et hea meel on selle üle, et tuldi kaasa uue ideega, andes sellesse omapoolse panuse.

“Kuigi esialgu tekitas mõte minna Kaarmale vastakaid arvamusi, siis pidu tõestas, et valik oli õige. Toimkonna liikmena saan öelda, et kõik sujus plaanipäraselt, kõigil olid omad tegemised ja toimetamised teada ja nii asi toimiski,” kinnitas ta.
Peo kunstiline juht oli Veikko Lehto. Korraldustoimkonda kuulusid veel Rein Orn, Maris Rebel, Valve Heiberg, Krista Lember ja Maire Sillavee.

Pikemalt loe kolmapäevasest lehest lk 4.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 20 korda, sh täna 1)