Juhtkiri: Laste kaitseks

Juhtkiri: Laste kaitseks

 

Oma lastest peame me kõik hoolima iga päev. Ükski kaaskodanik ei tohi mööduda hädasolevast lapsest abi pakkumata. Kui ise ei oska midagi ette võtta, siis tuleb lapsele kusagilt abi kutsuda. Mure küüsi langenud lapse kaitsmine ei seisne aga vaid tema lohutamises või mõne paha onu eemale peletamises.

Saarte Hääl ja Kadi raadio viivad täna Kuressaares paari liivakasti uut puhast liiva. Selleks, et panna inimesi taoliste asjade üle mõtisklema. See on puhtama mängukeskkonna loomine, seega samuti lapse turvalisuse huvides. Kusagil on kindlasti mõni lääpas kiik või logiseva pulgaga ronimisredel.

Sageli kingitakse lapsele kalleid lelusid, rulasid ja arvutimänge sellepärast, et tal tegevust oleks. Sest meil endal ei jätku lapse jaoks aega kuigi palju. See on väga kurb, sest mis on poisile veel parem kui isaga koos midagi valmis meisterdada või tütrel koos emaga uue retsepti järgi kooki küpsetada. Lastekaitse on väga lai mõiste, mõelgem täna kõik koos, mida me saaksime oma väikeste heaks rohkem teha, kui seni teinud oleme.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 17 korda, sh täna 1)