Jurnal tehti õhtusööki viiele

Kell on tiksunud täis tunni jagu minuteid pärast keskpäeva, kui maikuu ühel esimesel suviselt soojal päeval käib Jurna turismitalu suures köögis Upal vilgas sagimine. Kuigi tegemist on turismitaluga, ei valmistuta sel korral sugugi turistide tulekuks. Maitsvad road tuleb talu perenaisel Airi Tarvisel valmis vaaritada neljale kostilisele, kellega TV3 saade “Õhtusöök viiele” ta nädalaks kokku viis.

“Nii, nüüd võib edasi liikuda,” kupatab saate režissöör Toivo Köster operaatori võttevalmis ning järjekordne salvestamishetk on kohe käes. “Me võime vabalt kaamera kinni panna selleks hetkeks ja jääda samasse asendisse seisma, et sa saaksid pildid tehtud,” lubab saate toimetaja Marko Paloveer Saar-te Hääle fotograafi küsimuse peale, kas tohib ainult välguta pilti teha. Pole probleemi! Kõik on juba järgmisel hetkel kohtadel ning operaator Kaido Tiits lülitab tõsisel ilmel kaamera sisse.

“Sina oled õppinud toidutegemist, kas on ka mingi nipp, mida külalised ei tea, aga mida sa saaksid enda huvides ära kasutada?” pärib toimetaja, et Airit küsimustega pisut rääkimisele suunata. Köögilaua ääres askeldav toiduvalmistaja turtsatab hetkeks naerda, siis vakatab, et järele mõelda, kuidas oleks kõige õigem vastata.

“See on minu jaoks väga raske küsimus, sest ma olen tegelikult paberite järgi ühiskondliku toitlustamise tehnoloog. Nagu ma ikka ütlen – ma ei ole kokk, ma olen nõukogudeaegne insener, aga mulle meeldib süüa teha,” voolab perenaise huulilt ladus vastus, häirimata nobedalt tegutsevaid näppe.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Telli leht internetist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 29 korda, sh täna 1)