Saaremaa XII turvapäev läks korda

Eile oli Salmel Suure Tõllu raiesmaal koos rohkem rahvast, kui on olnud varasematel turvapäevadel. Turvapäeva korraldajad avaldasid heameelt, et nende ettevõtmisest on kasvanud nii suur turvalisust, tervist ja koosmõtlemist arendav üritus.

SA Turvaline Saaremaa juhataja Saima Mänd rõõmustas, et ka omavalitsusjuhid on aru saanud, et turvalisus algab omavalitsusest. Lisaks on uue partnerina liitunud riigimetsa majandamise keskus (RMK).

SA Turvaline Saaremaa nõukogu liige Kalle Laanet ütles, et turvapäev on leidnud saarlaste kalendris oma kindla koha. “Loodame, et kõik need, kes siin praegu on, on siin ka 25 aasta pärast,” sõnas Laanet, rõhutades, et turvalisus on eelkõige meie endi teha. Saare maavanem Toomas Kasemaa lausus, et turvalisus algab paljudest asjadest, olgu need kas või planeeringu küsimused: näiteks kuidas on planeeritud ülekäigurajad või kuidas planeeritakse lasteasutusi jne.

Palju põnevust pakkus traditsiooniline laste võistlusmäng, kus päästetöötajate, politsei, pommigrupi ja Punase Risti ühisprojekti “Kaitse end ja aita teist” raames koolituse saanud 6. klassi õpilased võtsid vastastikku mõõtu ohutusalastes küsimustes. Kokku osales 18 võistkonda, kes pidid läbima 18 kontrollpunkti.

Võistluse võitis juba teist aastat järjest Salme põhikool, teise koha sai Lümanda põhikool ja kolmanda koha Kuressaare vanalinna kooli 6.a klass. Eriauhinnad pälvisid politseilt vanalinna kooli õpilased, päästetöötajad tunnistasid parimaks Valjala põhikooli ja päästjate väljapandud lohutusauhinna sai parima päästeriietesse riietujana Kairi Lümanda koolist.

Turvapäeva juhtis Meelis Juhandi. Traditsiooniliselt toimusid päästetöötajate, politsei, piirivalveüksuste, Punase Risti ja Securitas Eesti AS-i demonstratsioon-esinemised. Turvapäeva aitasid läbi viia Salme vald ja Salme kool.

Pilte vaata tänase lehe Klõpsu rubriigist.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 15 korda, sh täna 1)