Juhtkiri: Laevaehitus brändiks! (1)

Juhtkiri: Laevaehitus brändiks!

 

Väikelaevaehituse eriala avamine Kuressaare kolledžis on saarlaste jaoks hea uudis. Saarlased ja laevaehitus on aastasadu kokku kuulunud. See aeg, kus mereleminekut kõikvõimalikul viisil piirati, ei ole meile õnneks mingeid parandamatult negatiivseid jälgi jätnud. Uued põlvkonnad on valmis esiisade tööd tänapäevasel viisil jätkama.

Miski ei teki iseenesest. Kui leidub inimesi, kes vaeva näevad ja on sihikindlad, siis sünnibki see, millesse meil usku on. Veel hiljaaegu üsna tundmatu sõna “klastriarendus” on täna reaalse tulemi andnud. Esimesena Eestis hakatakse Kuressaares koolitama väikelaevaehituse insenere. Selleks on oma panuse andnud eestvedajad siinsest kolledžist, kaasa on aidanud ettevõtjad, haridusministeerium, linnavalitsus ja kindlasti keegi veel.

Kas meie brändiks saab üks või teine märk, ei ole nii oluline kui on see, et saarlased õpivad kohapeal laevaehitusinsenerideks ja -meistriteks, ehitavad laevu ja sõidavad merd. Kui on tõesti vaja veel üht brändiideed, võib selleks vabalt pakkuda meie laevaehituse.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 28 korda, sh täna 1)