Baltic Agro peab Kaido Kirstu talus põlluseminari

Baltimaade suurim põllumajandustarvikute müüja Baltic Agro korraldab ühe oma tänavuaastastest põlluseminaridest Valjala viljakasvataja Kaido Kirstu Nuudi talus.

8. juunil toimuval Baltic Agro põlluseminaril tutvustab peremees Kaido Kirst Nuudi talu põldudel erinevate herbitsiidide ja leheväetiste toimet suvirapsile. “Baltic Agro saatis mulle demo jaoks mõningaid uusi herbitsiide ja leheväetisi ning proovin nende mõju,” rääkis Kirst. “Mul on osa põllust uute vahenditega üle tehtud ja siis on kõigil võimalik näha, milline see erinevus võrreldes ülejäänud põlluga on.”

Kaido Kirstu sõnul satuvad suured põllumajandusfirmad Saaremaale oma seminare pidama haruharva. “Me oleme ikka nii väiksed ja nuka taga olevad kujud, et meil selliseid asju tavaliselt ei toimu,” muigas Kirst, kelle sõnul oli eelseisva ürituse korraldamisel mängus nii konsulent Veeve Kaasiku käsi kui ka suurfirma enda huvi katsetada oma tooteid Saaremaa viletsatel põldudel. Samas saavad ka mandrilt üritusele tulevad huvilised näha, millistest oludes peavad saarlased hakkama saama.

Baltic Agro taimekaitse tootejuht Elo Tuubel ütles, et ettevõte on juba aastaid üritanud Saaremaale tulla ning seekord tehakse see ka teoks. Oma osa on siin ka Kaido Kirstul, kes mullusel viljelusvõistlusel häid tulemusi saavutas. Pealegi on Kirst küllaltki uuendusmeelne ja eesrindlik viljakasvataja.
Baltic Agro põlluseminaril osalevad taimekaitsefirmad Bayer CropScience, Berner, Syngenta, Monsanto, BASF, Makhteshim-Agan, Eesti maaülikool, Jõgeva SAI, Eesti maaviljeluse instituut ning Baltic Agro töötajad Eestist ja Leedust.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 23 korda, sh täna 1)