Päevakeskusest koondatu esitab räigeid süüdistusi (134)

Päevakeskusest koondatu esitab räigeid süüdistusi

ALUSETUD SÜÜDISTUSED: Tiia Tammsalu lubab üksikasjalikud vastulaused kõikidele süüdistustele anda Kuressaare Hoolekanne SA nõukogule, kes neid on temalt ka juba palunud. Päevakeskuses olla nö musta raha ümbrik, mille eest viidud töötajad jõulude ajal Kodulinna lokaali. Sinna olla jäetud 2950 krooni “musta raha”.
Foto: Peeter Kukk

Läinud nädalal sihtasutusest Kuressaare Hoolekanne koondatud töötaja pöördus sihtasutuse nõukogu poole avaldusega, milles esitab tõsiseid süüdistusi sihtasutuse juhi Tiia Tammsalu vastu.

Sihtasutuse nõukogu koguneb kirja ja selles toodud süüdistusi arutama järgmisel kolmapäeval erakorralisel koosolekul. Tammsalu peab kõiki esitatud süüdistusi täiesti alusetuteks.
Saarte Hääle andmeil on endine töötaja avastanud hulga seaduserikkumisi ja kinnitab, et Tiia Tammsalu on oma tegudega kahju teinud nii asutusele kui kokkuvõtlikult ka linnavalitsusele.

Nii olevat päevakeskuses nn musta raha ümbrik, millest olevat makstud töötasu näiteks ringijuhtidele ja viidud maja töötajad jõulude ajal Kodulinna lokaali. Viimasesse olla “musta raha” jäetud 2950 krooni. Ametlikult tasudes tulnuks endise töötaja sõnul maksta ka erisoodustusmaksu.
Väidetavalt olla “must kassa” tekkinud nõnda, et ringides osalemise tasu maksid inimesed sularahas, kuid arvele saadud summasid ei võetud.

Avalduse autor ei ole rahul ka sellega, et luhtunud veeautomüük oli tema andmeil lõppenud vaid veeauto roostevabast terasest paagi müümisega, kuid sedagi tehtud mustalt ning saadud raha ei kajastuvat kusagil.
Kirja on pandud teisigi väidetavaid pahategusid. Nii olla Tammsalu tööle tulekuga hakanud päevakeskuses toimuma ülisuur “kaadri voolavus” – 19 inimesest on aasta ja üheksa kuuga kas vabastatud või välja vahetatud seitse.

Eelneva 11 aasta jooksul polevat sellist inimeste lahkumist olnud. “Väiksema stressitaluvusega läksid ise, tugevamad koondati,” väidab “tugevamate” hulka kuulunud naine.
Töölt lahti tehtud kodanik esitab aga ka küsimuse nõukogule, soovides teada, miks otsustas SA Kuressaare Hoolekanne nõukogu oma töö eest raha võtta, tekitades nii eelarvesse juurde lisakulusid, mida seal varem ette nähtud ei olnud (SA Kuressaare Spordibaasid oli naise sõnul oma tasust majandusliku olukorra tõttu loobunud).

Tiia Tammsalu ütles kommentaariks Saarte Häälele, et ilmselt on süüdistused esitatud koondamisest tingitud pahameele emotsioonide ajel. “Esitatud süüdistused on kõik täiesti alusetud,” kinnitas Tammsalu, lisades, et üksikasjalikud vastulaused kõikide süüdistuste osas annab ta oma tööandjale, s.o nõukogule, kes on neid temalt ka juba palunud. “Seejärel saan need esitada ka ajakirjandusele,” sõnas Tammsalu.

Ka sihtasutuse Kuressaare Hoolekanne nõukogu esimees, sotsiaalala abilinnapea Argo Kirss jäi kirja kommenteerides napisõnaliseks, lubades siiski pärast kolmapäeval toimuvat nõukogu erakorralist koosolekut ka Saarte Häälele kommentaare anda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 181 korda, sh täna 1)